"Βροχή" οι καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύητας. 171 μόλις σε ένα 24ωρο

Συνολικά 398 παραβάσεις τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, ανά το παγκύπριο, από την Πέμπτη 16/03/2023 μέχρι και το πρωί της 17ης Μαρτίου, από τις οποίες 171, αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αστυνομία.

Επίσης από 06 – 12 Μαρτίου, προέκυψαν 227 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τέσσερις καταγγελίες για παιδικό κάθισμα.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, σε εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε εξάλλου στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας, τα μέλη της Τροχαίας κατήγγειλαν 172 οδηγούς για παράβαση σήματος τροχαίας (στροφή δεξιά), επτά πρόσωπα για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οκτώ πρόσωπα για μη χρήση ζώνης ασφάλειας, τέσσερις οδηγούς για μη χρήση προστατευτικού κράνους και άλλους δέκα οδηγούς για οδήγηση χωρίς άδεια ή χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας.

Τέλος η Αστυνομία σημειώνει ότι οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων.

Επίσης σε άλλη ανακοίνωση για την εβδομάδα τροχονομικών ελέγχων και δράσεων ενημέρωσης, για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων, που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή, 06 – 12 Μαρτίου, αναφέρεται ότι προέκυψαν 227 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τέσσερις καταγγελίες για παιδικό κάθισμα.

Η δράση για την οδική ασφάλεια διεξήχθη ταυτόχρονα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας – Roadpol.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2023 - 14:04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.