Βολεϊ Ανδρών: ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση και Ομόνοια-Παφιακός, για το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό

To Kύπελλο Ανδρών Α' Κατηγορίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» μπαίνει την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στην ημιτελική του φάση.

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωσις στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» και Ομόνοια – Kuutio Homes Παφιακός  στο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι τα δυο ζευγάρια που προέκυψαν μετά την κλήρωση της Τρίτης και θα δώσουν την πρώτη μάχη για το προβάδισμα στις 20:00 μ.μ. Η πρόκριση θα κριθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 σε «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ» και «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» όπου ίσως διαδραματίσει ρόλο το χρυσό σετ.

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Η κληρωτίδα έβγαλε πρώτο το παραδοσιακό ντέρμπι Κυπέλλου ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωσις. Οι «γαλαζοκίτρινοι» μετά την εντυπωσιακή τους πορεία και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα θέλουν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο ΑΠΟΕΛ έχει να κατακτήσει το τρόπαιο από το 1984, έχοντας συνολικά 5 κατακτήσεις, ενώ η τελευταία παρουσία του σε Τελικό ήταν το 2018 όταν έχασε από την Ομόνοια. Την Παρασκευή θέλει τη νίκη για να πάει με προβάδισμα στον επαναληπτικό της Δευτέρας.

Μια πιθανή εξάδα είναι: Madei, Χρυσοστόμου, Ευσταθίου, Vanags, Αποστόλου, Uuscari – Λίμπερο: Παντελή.  Η ομάδα του Μέλκα απέκλεισε στους προημιτελικούς την Ολυμπιάς Φρ. με δυο νίκες 3-0.

Η Ανόρθωσις είναι η πολυνίκης του θεσμού με 16 κατακτήσεις, αλλά το τελευταίο Κύπελλο το κατέκτησε το 2014 απέναντι στην Ομόνοια με 3-2. Η τελευταία παρουσία της σε Τελικό ήταν το 2015 όταν έχασε από την ΑΕ Καραβά με 3-1. Η «Μεγάλη Κυρία» θέλει να πάρει σκορ πρόκρισης στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» γνωρίζοντας ότι τα πάντα θα κριθούν στην έδρα της τη Δευτέρα.

Ο Γιώργος Πλατρίτης πιθανόν να παρατάξει τους: Α. Χρυσοστόμου, Χριστοφόρου, Δημητρίου, Viller, Glivenko, Ustinov – Λίμπερο: Αντωνίου. Η ομάδα της Αμμοχώστου απέκλεισε στους «8» την Ε.Ν.Π. με δυο νίκες 3-0 και 3-1.

Στους δυο φετινούς αγώνες που έδωσαν για την Α Φάση του πρωταθλήματος οι δυο ομάδες μετρούν από μια νίκη με 3-2.

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – Kuutio Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Κλασσικό ντέρμπι τα τελευταία χρόνια αφού οι δυο ομάδες μονοπωλούν τους τίτλους. Ο πρώτος ημιτελικός στο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» θα καταδείξει ποια ομάδα θα έχει το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της Δευτέρας στο «ΑΦΡΟΔΙΤΗ». Η πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος τα τελευταία 4 χρόνια (το 2020 το Κύπελλο διακόπηκε) Ομόνοια διεκδικεί το 9ο της Κύπελλο για να βρεθεί στη 2η θέση των τροπαιούχων. Οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για να πάνε με προβάδισμα στην Πάφο τη Δευτέρα.

Ο πολυνίκης κόουτς θα παρατάξει πιθανότατα τους: Antipkin, Dvorranen, Αλεξίου, Πετρακκίδης, Quihelme, Eλευθερίου – Λίμπερο: Πάπας.

Στην προημιτελική φάση η Ομόνοια απέκλεισε τη Νέα Σαλαμίνα με δυο νίκες 3-2 και 3-1.

Ο Kuutio Homes Παφιακός μετά από μια μέτρια πορεία στην Α Φάση του πρωταθλήματος κέρδισε τις εντυπώσεις στα πλέϊ-οφς και κατέκτησε την 3η θέση. Μέσω του Κυπέλλου θέλει να ξανασηκώσει τρόπαιο που θα είναι το 5ο του. Τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου ήταν το 2017 όπου κέρδισε στον Τελικό την Ομόνοια στο «ΚΙΤΙΟΝ» με 3-2. Ο Παφιακός βρέθηκε τελευταία φορά σε Τελικό το 2019 όπου πάλι στο Κλειστό της Λάρνακας έχασε από την Ομόνοια με 3-2. Στον αγώνα της Παρασκευής οι «γαλάζιοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ τους και να πάρουν σκορ πρόκρισης ενόψει επαναληπτικού στην Πάφο τη Δευτέρα.

Ο Εσθονός κόουτς Rainer Vasiliev πολύ πιθανόν να παρατάξει τους: Eerma,Προδρόμου, Παναγιωτίδης, Σκορδής, Costa da Silva, Kollo – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.

Στην προημιτελική φάση ο Kuutio Homes Παφιακός απέκλεισε με δυο νίκες 3-0 την Αναγέννηση Δερύνειας.

Ομόνοια και Kuutio Homes Παφιακός αναμετρήθηκαν στην Α Φάση του πρωταθλήματος με την Ομόνοια να κερδίζει δυο φορές με 3-0 και 3-2.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2023 - 09:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.