Σταθερή θέση της Βρετανικής κυβέρνησης η λύση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Η θέση της βρετανικής κυβέρνησης υπέρ της λύσης του Κυπριακού στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, επαναβεβαιώθηκε το μεσημέρι από τον υπουργό Ευρώπης της Βρετανίας, Λίο Ντόχερτι, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Βρετανός αξιωματούχος απαντούσε σε ερώτηση της βουλεύτριας των Συντηρητικών, Τερέζα Βίλιερς, σε συνεδρία για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η κυρία Βίλιερς σημείωσε πως υπάρχουν κτυπητές ομοιότητες ανάμεσα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Υπέδειξε ότι αμφότερες αφορούσαν επιθετικές επιδρομές σε κυρίαρχο έδαφος άλλης χώρας.

Η Τερέζα Βίλιερς ρώτησε τον Υπουργό Ευρώπης αν θα καλέσει την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να επιτρέψει στους Κυπρίους να καθορίσουν το δικό τους μέλλον.

Ο Λίο Ντόχερτι απάντησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ηγηθεί της διεθνούς αντίδρασης στις τουρκικές ενέργειες το 1974, μέσω και της σύνταξης συγκεκριμένου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο αξίωνε άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων.

"Ασφαλώς", τόνισε ο κύριος Ντόχερτι, "ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Κύπρο είναι μέσω μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης, σύμφωνης με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών".

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023 - 17:55

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαρτίου
Αννίτα Δημητρίου:Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο από το αυτονόητο, που είναι η ελευθερία και η επανένωση της πατρίδας
11:56
Αίθριος ο καιρός - Υποχωρεί η σκόνη το απόγευμα
10:57
Αμβούργο: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς, σε κατοικημένη περιοχή
10:33
Με δύο διαφορετικές ώρες ξύπνησε σήμερα ο Λίβανος
09:37
Νέα τραγωδία με ναυάγιο μεταναστών σημειώθηκε στα ανοικτά της Τυνησίας
08:27
Γιόαβ Γκαλάντ: Ζήτησε την παύση για ένα μήνα, της διαδικασίας που αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου
08:00
Υποχωρεί το απόγευμα η σκόνη
06:42
Σεισμός 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στην περιφέρεια Αντοφαγάστα της Χιλής
06:37
Στη ζώνη της θερινής ώρας από τις τρεις τα ξημερώματα
06:33
Επαναλειτουργεί σταδιακά η πύλη του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας
06:32
Εκτός ελέγχου μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ισπανία
06:27
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Γαλλία
06:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand