Πλήρης ταύτιση Κύπρου-Ελλάδας στα εθνικά ζητήματα και ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό (Βίντεο)
14 Μαρτίου 2023 - 20:16
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023 - 20:18
ρεπορτάζ Στέλλα Μιχαήλ
Η πρωτοβουλία που αναπτύσσει για ενεργότερο εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό ήταν το βασικό θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας.
Τόνισε πως δεν υπάρχει χρόνος να χαθεί για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για αυτό επιθυμεί να αξιοποιήσει και το χρόνο μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία και να ενημερώσει και τους Ευρωπαίους εταίρους.
Η πρωτοβουλία Χριστοδουλίδη αποτελεί τον βασικό άξονα των διμερών συναντησεων που θα έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της επίσημης επισκεψής του στην Αθηνα, υστερα από πρόγευμα εργασίας με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε διαδοχικά με τους πρόεδρους του Συριζα και του Πασόκ Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη, τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο της Ελληνικής λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του Μέρα 25 Γιάνη Βαρουφάκη.
Στήριξη στις κυπριακές προσπάθειες εκφράστηκε και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, από τον οποιο ετυχε εγκάρδιας υποδοχής.
Ο Αθηνων Ιερώνυμος ανέφερε προς τον Προεδρο πως οι πληροφορίες που έχει για την πορεία, τη ζωή και τις επιλογές του είναι και συγκινητικές και αισιόδοξες.
Δ.Κ.
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023 - 20:18
Πηγή: ΡΙΚhttps://riknews.com.cy/article/2023/3/14/pleres-tautise-kuprou-elladas-sta-ethnika-zetemata-kai-energotere-emploke-tes-ee-sto-kupriako-binteo/