Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΑΚΕΛ, με αφορμή τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - Ακέλ, με παρεμβάσεις από το Δήκο και την Εδέκ προκάλεσε η ανακοίνωση από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα, για πολυ-επίπεδο συντονισμό των δύο κυβερνήσεων.

Το ΑΚΕΛ, το πρωί, χαρακτήρισε "απαραίτητη και καλοδεχούμενη", τη θεσμοθέτηση της διακυβερνητικής συνεργασίας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, πρόσθεσε ότι οι κοινές σύνοδοι των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο χωρών ανά τακτά διαστήματα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, παραπέμπουν αλλού και δεν εκπέμπουν τα ορθά μηνύματα για την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανεξάρτητου δικοινοτικού κράτους.

Κληθείς να σχολιάσει, από την Αθήνα, την αναφορά του κυρίου Κουκουμά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης χαρακτήρισε τουλάχιστον λυπηρό τέτοιου είδους σημαντικές θεσμοθετημένες προτάσεις να μην τυγχάνουν στήριξης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη δηλώσει ότι προγραμματίστηκε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ακέλ, ανταπάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σημείωσε ότι το Ακέλ υποστηρίζει τη στενή διακρατική συνεργασία και τη θεσμοθέτηση διακυβερνητικής συνεργασίας της Κύπρου με την Ελλάδα, αλλά αυτό, πρόσθεσε, είναι πολύ διαφορετικό από την εξαγγελία για κοινές συνόδους των υπουργικών συμβουλίων των δύο κρατών.

Ο Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε καλή αρχή, επιλέγοντας να διαστρεβλώσει τη σαφέστατη τοποθέτηση του Ακέλ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023 - 18:17

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαρτίου
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε άντρας, 37 ετών, για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών
12:24
Αννίτα Δημητρίου:Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο από το αυτονόητο, που είναι η ελευθερία και η επανένωση της πατρίδας (Βίντεο)
11:56
Αίθριος ο καιρός - Υποχωρεί η σκόνη το απόγευμα
10:57
Αμβούργο: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς, σε κατοικημένη περιοχή
10:33
Με δύο διαφορετικές ώρες ξύπνησε σήμερα ο Λίβανος
09:37
Νέα τραγωδία με ναυάγιο μεταναστών σημειώθηκε στα ανοικτά της Τυνησίας
08:27
Γιόαβ Γκαλάντ: Ζήτησε την παύση για ένα μήνα, της διαδικασίας που αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου
08:00
Υποχωρεί το απόγευμα η σκόνη
06:42
Σεισμός 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στην περιφέρεια Αντοφαγάστα της Χιλής
06:37
Στη ζώνη της θερινής ώρας από τις τρεις τα ξημερώματα
06:33
Επαναλειτουργεί σταδιακά η πύλη του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας
06:32
Εκτός ελέγχου μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ισπανία
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand