Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΑΚΕΛ, με αφορμή τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - Ακέλ, με παρεμβάσεις από το Δήκο και την Εδέκ προκάλεσε η ανακοίνωση από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα, για πολυ-επίπεδο συντονισμό των δύο κυβερνήσεων.

Το ΑΚΕΛ, το πρωί, χαρακτήρισε "απαραίτητη και καλοδεχούμενη", τη θεσμοθέτηση της διακυβερνητικής συνεργασίας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, πρόσθεσε ότι οι κοινές σύνοδοι των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο χωρών ανά τακτά διαστήματα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, παραπέμπουν αλλού και δεν εκπέμπουν τα ορθά μηνύματα για την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανεξάρτητου δικοινοτικού κράτους.

Κληθείς να σχολιάσει, από την Αθήνα, την αναφορά του κυρίου Κουκουμά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης χαρακτήρισε τουλάχιστον λυπηρό τέτοιου είδους σημαντικές θεσμοθετημένες προτάσεις να μην τυγχάνουν στήριξης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη δηλώσει ότι προγραμματίστηκε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ακέλ, ανταπάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σημείωσε ότι το Ακέλ υποστηρίζει τη στενή διακρατική συνεργασία και τη θεσμοθέτηση διακυβερνητικής συνεργασίας της Κύπρου με την Ελλάδα, αλλά αυτό, πρόσθεσε, είναι πολύ διαφορετικό από την εξαγγελία για κοινές συνόδους των υπουργικών συμβουλίων των δύο κρατών.

Ο Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε καλή αρχή, επιλέγοντας να διαστρεβλώσει τη σαφέστατη τοποθέτηση του Ακέλ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023 - 18:17

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.