Υπουργός Γεωργίας: Ψηλά στις προτεραιότητές της κυβέρνησης η στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές της στη στήριξη του πρωτογενή τομέα, συνεχίζοντας να ενισχύει την πολύπλευρη δραστηριοποίηση του γεωργικού τομέα, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του και τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, σε χαιρετισμό του εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο 3ο Φεστιβάλ Μανταρινιού στη Διερώνα.

Προς την επίτευξη των στόχων αυτών, πρόσθεσε, υλοποιείται το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 με συνολική χρηματοδότηση ύψους €454 εκατομμυρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται πολιτικές που έχουν ως απώτερο στόχο τον μετριασμό των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, συνέχισε, εναρμονιζόμενο με τις ενωσιακές πολιτικές, το Υπουργείο Γεωργίας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επέκταση των δράσεων αναδιοργάνωσης και βελτίωσης της λειτουργίας του αγροτικού τομέα.

«Παραδείγματα αποτελούν η μεταρρύθμιση του τομέα της διαχείρισης κινδύνων στη γεωργική παραγωγή, καθώς και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών στην αλυσίδα εφοδιασμού αγροδιατροφικών προϊόντων και τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των λαϊκών αγορών προς όφελος των αγροτών μας».

Το Υπουργείο Γεωργίας, δήλωσε ο κ. Ξενοφώντος, επικεντρώνει τις πολιτικές του στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σύγχρονες και μεταβαλλόμενες ανάγκες.

«Είμαστε προσηλωμένοι στη στήριξη των αγροτικών Κοινοτήτων μας, αναγνωρίζοντας πως αποτελούν εστίες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, τις οποίες οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανές», πρόσθεσε.

Αν και ο γεωργικός τομέας αντιπροσωπεύει, σε αριθμούς, ένα μικρό μέρος του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος του τόπου, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, εντούτοις ασκεί σημαντική επίδραση στους άλλους τομείς της οικονομίας, ενώ συνδράμει στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στις αγροτικές περιοχές και στον περιορισμό του φαινομένου της αστυφιλίας και της απερήμωσης.

Εξάλλου, σημείωσε, η άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας προφυλάσσει και διατηρεί το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο και συμβάλλει στη μείωση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαρτίου 2023 - 20:02

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.