Πέθανε σε ηλικία 105 ετών η Μπράνκα Βεσελίνοβιτς, η γηραιότερη ηθοποιός στον κόσμο

Η διάσημη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου από τη Σερβία, Μπράνκα Βεσελίνοβιτς, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών.

Πέρσι είχε ανακηρυχθεί η γηραιότερη ηθοποιός στον κόσμο. Γεννημένη το 1918 στο Στάρι Μπέτσεϊ, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022 έκλεισε τα 104 της χρόνια και έλαβε τον τίτλο της γηραιότερης ηθοποιού στον κόσμο.

"Η ξεχωριστή ζωή, το ανθρωπιστικό έργο και η αφοσίωση της ηθοποιού Μπράνκα Βεσελίνοβιτς στο θέατρο και την θεατρική τέχνη, σημάδεψαν για πάντα μια εποχή και την ιστορία του Γιουγκοσλαβικού Δραματικού Θεάτρου (JDP)", δήλωσε η διευθύντρια του JDP, Ταμάρα Βούτσκοβιτς Μανοϊλοβιτς.

Η Μπράνκα Βεσελίνοβιτς ήταν μέλος του Δραματικού Θεάτρου από την ίδρυσή του το 1947.

Έπαιξε σε περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις και ταινίες και η θεατρική της καριέρα συνδέεται κυρίως με το JDP, όπου συνέχισε να παίζει ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή της, το 1978.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός έπαιξε τον τελευταίο της ρόλο σε παράσταση του έργου Skup του Μάριν Ντρζιτς, το 2007.

μπρανκα.png


Στο θέατρο γνώρισε και τον σύζυγό της, συνάδελφο Μλάτζο Βεσελίνοβιτς, με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη για 64 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του.

Μαζί με τον σύζυγό της δημιούργησαν ένα ειδικό Κέντρο για να βοηθήσουν παιδιά με αναπηρίες και για το ανθρωπιστικό της έργο ανακηρύχθηκε ως Επίτιμη Πρέσβειρα της UNICEF.



Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Φεβρουαρίου 2023 - 16:13

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.