Παγκόμσιο Κύπελλο Συλλόγων Αλ Αχλί - Ρεάλ 1-4 : Προκρίθηκε στον τελικό και πάει για το πέντε στα πέντε

Η Ρεάλ προκρίθηκε για πέμπτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων όπου ψάχνει ισάριθμο τίτλο, ύστερα από τη νίκη της με 4-1 επί της Αλ Αχλί στο Ραμπάτ του Μαρόκου.

Ο Βινίσιους δεν πτοήθηκε από τις νέες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του, ηγήθηκε της Ρεάλ που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και την οδήγησε σε νίκη 4-1 επί της Αλ Αχλί στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Μαρόκο.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προερχόταν από την ήττα στη Μαγιόρκα που της βάζει τεράστια εμπόδια στην κούρσα του τίτλου στη La Liga, όμως ως πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης, είχε πλέον το μυαλό της και στον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου, αφήνοντας όλα τα άλλα παράμερα.

Οι "μερένγκες" ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους Αιγύπτιους που βρέθηκαν στο τουρνουά με το εισιτήριο του κατόχου, μιας και το "εισιτήριο" του πρωταθλητή Αφρικής κατέληξε στους Μαροκινούς της Γουιντάντ.

Ο Βινίσιους ήταν ο κινητήριος μοχλός των Ισπανών και μέσα σε όλες τις επιθέσεις. Ένα λάθος της άμυνας στο 42 τον έφερε τετ α τετ με τον Μοχάμεντ ελ Σενάουι, τον οποίο κρέμασε κι άνοιξε το σκορ. Με την έναρξη του 2ου μέρους, μία υπέροχη κάθετη του Λούκα Μόντριτς στον Ροντρίγκο δεν κατέληξε σε γκολ, όμως ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πήρε το ριμπάουντ απ' την επέμβαση του Ελ Σενάουι κι έκανε το 2-0.

Ο Βινίσιους θα μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα λίγο αργότερα, όταν ετοιμαζοταν να μπει στη μικρή περιοχή, ανατράπηκε, όμως δεν καταλογίστηκε πέναλτι. Οι Αιγύπτιοι το εκμεταλλεύτηκαν και στο 65' κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Εντουαρντό Καμαβινγκά (αγωνίστηκε ξανά ως αριστερό μπακ), με τον Αλί Μαλούλ να μειώνει σε 2-1.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη όμως και η Αλ Αχλί δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά παραλίγο να διασυρθεί. Στο 86', η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Μόντριτς, όμως ο Ελ Σενάουι κατάφερε να αποκρούσει. Στις καθυστερήσεις ο Αιγύπτιος δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στις προσπάθειες των Ροντρίγκο και Σέρχιο Αρίμπας που εκτόξευσαν το δείκτη του σκορ.

Η Ρεάλ εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου (11/02, 21:00), όπου θα αντιμετωπίσει την Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία στο Ραμπάτ.

ΑΛ ΑΧΛΙ: Ελ Σενάουι, Μετουαλί, Μααλούλ, Αμπντελμονέμ, Χανί, Αμπντελκαντέρ, Ελ Σαχάτ (75' Μοχάμεντ), Ντιένγκ (61' Φατί), Ελ Σουλιά, Μαγκντί (88' Καχραμπά), Σερίφ (61' Τάου)

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Νάτσο, Ρίνγικερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Μόντριτς, Τσουαμενί, Κρόος (77' Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους

SPORT24.GR

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Φεβρουαρίου 2023 - 11:21

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.