Έκρυψε λαθραία σκευάσματα μπότοξ σε συσκευασία σοκολάτας. Εντοπίστηκε απο τις Βρετανικές Βάσεις

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι των Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια αποκάλυψαν ότι οι αμπούλες μπότοξ ήταν ένα από τα πιο περίεργα αντικείμενα που ένα άτομο επιχείρησε να περάσει λαθραία από το οδόφραγμα.

Το περιστατικό συνέβη προς τα τέλη του 2022, όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν 45 αμπούλες Mas Port 500 - πιο γνωστό ως μπότοξ - κρυμμένες σε μια τσάντα με σοκολάτες μέσα στη βαλίτσα μιας γυναίκας.
Μετά από ανάκριση, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι πήγαινε στη Βιέννη για διακοπές για δύο εβδομάδες και έπαιρνε μαζί της το μπότοξ για προσωπική χρήση.
Ο επικεφαλής του Τελωνείου των Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια, Mark Hartley, είπε ότι η εξήγηση της κίνησε αμέσως υποψίες.
Είπε: «Δεν έδωσε καμία αξιόπιστη εξήγηση για το λόγο που χρειαζόταν τόσο μεγάλη ποσότητα μπότοξ για διακοπές δύο εβδομάδων.

Ο ισχυρισμός της ήταν ότι, της τα είχε κάνει δώρο ο σύντροφος της και επειδή ήταν 45 ετών σκόπευε να κάνει ένεση μπότοξ σε όλο της το σώμα».
Τα πλαστά προϊόντα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη που μεταφέρονται λαθραία από τα κατεχόμενα και ο υπεύθυνος του Τελωνείου είπε ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε σε αυτή την περίπτωση.
Συνέχισε: «Το μπότοξ δεν ανιχνεύεται συνήθως στα σημεία διέλευσης και επειδή η προέλευση του παραμένει απροσδιόριστη λόγω έλλειψης γνήσιων δικαιολογητικών, υπάρχει η υποψία ότι το μπότοξ θα μπορούσε να είναι ‘’μαιμού’’.
«Ένα μπότοξ μαιμού, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία με αντίθετα αποτελέσματα, όπως νέκρωση ιστού, παράλυση προσώπου, ουλές και αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι πηγές βοτουλινικής τοξίνης διανέμονται από μη αδειοδοτημένους λιανοπωλητές στο εξωτερικό».
Κατασχέθηκαν όλες οι αμπούλες του μπότοξ και καταβλήθηκε πρόστιμο.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Φεβρουαρίου 2023 - 09:57

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.