Νέα σύλληψη πρώην αξιωματούχου στην Ιαπωνία

Ενας πρώην αξιωματούχος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, συνελήφθη σήμερα (82) στην Ιαπωνία, για εμπλοκή σε υπόθεση «στημένων» διαγωνισμών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη, στην σειρά των σκανδάλων που συνδέονται με την κορυφαία διοργάνωση του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η εισαγγελία του Τόκιο, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, αλλά αρκετά ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, δημοσίευσαν φωτογραφίες από αστυνομική έρευνα στο σπίτι του Γιασούο Μόρι, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Τόκιο.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Asahi» και άλλα ειδησεογραφικά μέσα, ο 55χρονος Μόρι, είναι ύποπτος για «αντιανταγωνιστικές πρακτικές».

    Οι εισαγγελείς, φέρονται να τον κατηγορούν για μία σειρά «στημένων διαγωνισμών» συνολικής αξίας 40 δισ. γιεν (285 εκατ. ευρώ) για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Μόρι και άλλοι αξιωματούχοι, δημιούργησαν δικούς τους καταλόγους υποψηφίων για τις εκδηλώσεις και οι περισσότερες κλήσεις έλαβαν μόνο μία προσφορά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Asahi».

    Οι εισαγγελείς, ερευνούν επίσης, υποψίες διαφθοράς σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για τους οποίους ένας άλλος πρώην αξιωματούχος, ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι, κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ιδίως για ανάθεση διαφημιστικών συμβάσεων.

    Αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, αμαύρωσε την υποψηφιότητα της πόλης Σαπόρο, στην βόρεια Ιαπωνία, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030.

    Το Σαπόρο, έχει σταματήσει τις διαφημιστικές εκδηλώσεις και σχεδιάζει να ερευνήσει τον ιαπωνικό πληθυσμό για να μετρήσει την δημοφιλία της υποψηφιότητάς της.

    Οι υποψίες για διαφθορά, βρίσκονται εδώ και καιρό στο προσκήνιο, σχετικά με τις προϋποθέσεις ανάθεση στο Τόκιο, των Ολυμπιακών Αγώνων που τελικά διεξήχθησαν το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

    Τον Μάρτιο του 2019, ο πρόεδρος της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τσουνεκάζου Τακέντα, παραιτήθηκε, λίγους μήνες αφού κατηγορήθηκε από την γαλλική Δικαιοσύνη.

    Ο Τακέντα, είναι ύποπτος ότι πλήρωσε την Black Tidings, μια εταιρεία που εδρεύει στην Σινγκαπούρη και περιγράφεται ως «άδειο κέλυφος» από Γάλλους ερευνητές, πριν και μετά τον ορισμό της ιαπωνικής πρωτεύουσας από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ως διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2023 - 10:23

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τη σκόνη
12:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.