Ικανοποίηση για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, δηλώνει ο Μενέντεζ

Την ικανοποίησή του για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, εξέφρασε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Τόνισε ότι συνέβαλε στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, όχι επειδή η Λευκωσία πρόκειται να αγοράσει τόνους επιθετικού ή αμυντικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επειδή είναι πολύ σημαντικό να αναγνωριστεί το δικαίωμά της να το πράξει.

Ο κύριος Μενέντεζ έβαλε στο στόχαστρο και τη συνέχιση της παράνομης κατοχής της Κύπρου, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να επιδείξει πιο σθεναρή στάση και να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ασκηθεί πίεσης προς την πλευρά της Άγκυρας.

Σημείωσε, ακόμη, ότι οι πρόσφατες ενέργειες από τον Ερντογάν στην Αμμόχωστο, παραβιάζουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καλέσει την Τουρκία να αλλάξει πορεία.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι για όσο διάστημα παραμένω γερουσιαστής, θα εξακολουθήσει να εργάζεται μέχρι να έρθει εκείνη η ημέρα, που θα φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Την ίδια στιγμή, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ άναψε το πράσινο φως στην πώληση αμερικανικών μαχητικών πέμπτης γενιάς F - 35 στην Ελλάδα.

Βάσει της διαδικασίας πρέπει να συμφωνήσουν επίσης ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της επιτροπής, Τζιμ Ρις, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος στην αντίστοιχη επιτροπή στην Βουλή, Μάικλ Μακόλ και Γκρέγκορι Μικς.

Όταν εξασφαλιστεί αυτή η συναίνεση τότε η αμερικανική κυβέρνηση θα ειδοποιήσει επίσημα το Κογκρέσο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την επικύρωση της αμυντικής σύμβασης.

Παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του στο αίτημα της Τουρκίας να αποκτήσει αμερικανικά μαχητικά F - 16.

ΓΑ/ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2023 - 10:46

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.