Τμήμα μετεωρολογίας - 1ο δελτίο καιρού

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί ωστόσο αργότερα, κυρίως στα νότια, πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές καθώς και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι μέτριοι, 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα νότια παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός, ιδιαίτερα σε υπήνεμες περιοχές.Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικές νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα νότια παράλια μέχρι λίγο ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά και σε περιοχές των ημιορεινών αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών.

Στα ορεινά δυνατό να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο δυνατό να σημειωθεί και σε ημιορεινές περιοχές. Στα ορεινά, αλλά και τα βράδια σε περιοχές των ημιορεινών, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη και μικρή άνοδο την Παρασκευή, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 59 εκατοστά.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2023 - 07:04

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 28 Μαρτίου
08:00
Ελεύθερος με όρους ο 73χρονος ύποπτος για σεξουαλική παρενόχληση 24χρονης
07:57
Τεστάρει δυνάμεις στο "Vargen Sargsyan'' με την Αρμενία η Εθνική μας (18:00 ΡΙΚ2/ΡΙΚHD)
07:53
ΟΗΕ: Απορρίφθηκε το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για τη διερεύνηση της δολιοφθοράς στους αγωγούς Nord Stream
07:51
Γαλλία: Φιλορώσοι χάκερ μπλόκαραν τον ιστότοπο της Εθνοσυνέλευσης
07:28
Νέο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ. 28χρονη σκότωσε τρία παιδιά ηλικίας εννέα ετών και τρεις ενήλικες
07:16
Τέμπη: Απολογείται σήμερα ο δεύτερος σταθμάρχης
07:05
Αναβάλλει τη δικαστική μεταρρύθμιση στο Ισραήλ, ο Βενιαμίν Νετανιάχου
06:42
Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τα «δυο μέτρα και δυο σταθμά» της Δύσης στις ένοπλες συρράξεις
06:29
Γαλλία: Οι απεργίες συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη στη χώρα. Επί ποδός 13.000 αστυνομικοί
06:18
Τραγικό θάνατο βρήκαν 20 προσκυνητές στον δρόμο προς τη Μέκκα. Τυλίχθηκε στις φλόγες λεωφορείο
06:17
Στην ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου τα επεισόδια. Συγκεκριμένες αποφάσεις για τα έκτροπα
06:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand