Αποφασίζει σήμερα το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ για τον δεύτερο γυρο των εκλογών

"Ες αύριον τα σπουδαία", δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τις συναντήσεις του με τον Αντρέα Μαυρογιάννη και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, παραπέμποντας με αυτό τον τρόπο, στην απόφαση που λάβει σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ερωτηθείς εάν ζήτησε ο,τιδήποτε από τους δύο υποψηφίους, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι στο Δημοκρατικό Συναγερμό έχουν αρχές και αξίες από την ίδρυσή του και βάσει αυτών πορεύθηκαν καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κυρίαρχη είναι η τάση της υποστήριξης της κατά βούλησιν ψήφου, ωστόσο στο τραπέζι παραμένει η επιλογή της στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά χωρίς συμμετοχή του Δημοκρατικού Συναγερμού στην κυβέρνηση του.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ο λαός έχει αποφασίσει πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρέπει να είναι στην αντιπολίτευση. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Πολιτικό Γραφείο θα αποφασίσει ότι το κόμμα δεν θα έχει συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2023 - 06:52

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 23 Μαρτίου
13:00
Σε απεργιακό κλοιό και σήμερα η Γαλλία για το συνταξιοδοτικό - Χάος στο αεροδρόμιο του Παρισιού
12:21
Αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας
11:48
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/3/23
11:33
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού εξαιτίας ανατροπής αυτοκινήτου
11:14
Απεβίωσε η αδελφή του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου Χρυσταλλού
10:53
Μεντβέντεφ: "Οι σχέσεις Ρωσίας και Κίνας με τη Δύση θα παραμείνουν τεταμένες για χρόνια"
10:25
Αύριο στη Νομική Υπηρεσία το πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου της 28χρονης Ουκρανής στην Πάφο
10:07
Υπουργός Εξωτερικών: "Θετικά αποτιμάται από τους Ευρωπαίους εταίρους η πρόταση της κυβέρνησης για πιο ενεργή εμπλοκή της ΕΕ"
09:40
Επείγον ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης χαρακτηρίζει τον υπερπληθυσμό στις Κεντρικές Φυλακές η υπουργός Δικαιοσύνης
09:21
Μενέντεζ προς Μπλίνκεν: "Δεν αξίζει στην Τουρκία να αποκτήσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16"
08:50
Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχωρά η Τράπεζα της Αγγλίας
08:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand