Τέλος στα εξωφρενικά καπέλα και στα κοστούμια θέτει διοργανωτής ιπποδρομιών στη Βρετανία

Στο ντουλάπι τα εξωφρενικά καπέλα και τα ημίψηλα; Ο διοργανωτής ορισμένων από τις σημαντικότερες ιπποδρομίες της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπεται ο παραδοσιακός «ενδυματολογικός κώδικας» για τους θεατές, σοκάροντας τους πιο συντηρητικούς.

Το Jockey Club, που διοργανώνει 15 τέτοιες ιπποδρομίες (Τσέλτενχαμ, Έιντρι, Έπσομ κ.α.) ενθαρρύνει στο εξής τους θεατές να φορούν ό,τι θέλουν, ώστε να αισθάνονται «άνετα». Η αλλαγή αυτή, στόχος της οποίας είναι να γίνουν «πιο προσβάσιμες και συμπεριληπτικές» οι εκδηλώσεις αυτές, τίθεται σε εφαρμογή «αμέσως».

Σε ορισμένες ιπποδρομίες απαιτείται να φορούν οι άνδρες γραβάτα και κοστούμι και οι γυναίκες φουστάνι, φούστα ή ταγιέρ με παντελόνι και, οπωσδήποτε, καπέλο. Συχνά, οι αγώνες αυτοί μετατρέπονται σε διαγωνισμό κομψότητας και ιδιόμορφων καπέλων που δύσκολα θα τα φορούσε κανείς σε άλλο πλαίσιο.

«Οι ιπποδρομίες ήταν ανέκαθεν ένα σπορ που το αγαπούν άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις και είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς να είναι προσβάσιμο σε όλους», εξήγησε ο διευθυντής του The Jockey Club, Νέβιν Τρουσντέιλ. «Ελπίζουμε ότι, αν δεν επιβάλουμε πλέον κανόνες για το τι να φορέσουν ή να μην φορέσουν, θα βοηθήσουμε να γίνουν οι αγώνες πραγματικά για όλους».

Επειδή πάντως όλοι οι κανόνες έχουν και τις εξαιρέσεις τους, οι θεατές θα απαγορεύεται να φορούν «προσβλητικά» ή χυδαία ρούχα ή ακόμη και ποδοσφαιρικές φανέλες.

Ο Τρούσντεϊλ διευκρίνισε ότι «ασφαλώς» η αλλαγή δεν σημαίνει ότι το The Jockey Club «αποθαρρύνει» τους θεατές να ντύνονται κομψά, αν το επιθυμούν. Τους προέτρεψε όμως να έχουν πάντα στο νου τους τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η αλλαγή δεν άρεσε καθόλου στη συντηρητική εφημερίδα The Daily Telegraph. «Εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια, μια ημέρα στις ιπποδρομίες ήταν η τέλεια ευκαιρία να επιδείξουν οι θεατές τα πιο κομψά, τα πιο εντυπωσιακά ενδύματά τους», γράφει με μια νότα νοσταλγίας. «Τα περίτεχνα γυναικεία καπέλα, τα ημίψηλα, τα κοστούμια με γιλέκο, μπορεί να εξαφανιστούν».

Για έναν πρώην διευθυντή ιπποδρομιών, που ρωτήθηκε από την εφημερίδα, η κατάργηση του ενδυματολογικού κώδικα συνιστά μια «ασταμάτητη κατρακύλα προς τη μετριότητα». Τον καθησυχάζει ωστόσο το γεγονός ότι στο Θεωρείο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ στο Έπσομ καπέλα και κοστούμια θα είναι υποχρεωτικά την ημέρα του Ντέρμπι, ενώ η αλλαγή δεν αφορά τις διάσημες ιπποδρομίες του Άσκοτ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2023 - 16:39

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.