Πάρτι της Ανόρθωσης στο ντέρμπι έριξε 4άρα της Ομόνοιας με σούπερ Μραζ, 2 - 1 η ΑΕΛ τον Ακρίτα με buzzer του Τζιάλμα (vids)

Σούπερ νικήτρια στο ντέρμπι η Ανόρθωση, πήρε το θρίλερ στο ''ΑΛΦΑΜΕΓΑ'' η ΑΕΛ, στους αγώνες με τους οποίους άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής.

Γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια της η Ανόρθωση. Κυρία στο ραντεβού με την Ομόνοια, έφθασε στην επιβλητική νίκη 4-1 με ανατροπή και έκανε χαρούμενο το κόσμο της. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σλοβάκος Σάμουελ Μραζ(45', 52', 73') που στην παρθενική του παρουσία στην ενδεκάδα της «Κυρίας» πέτυχε το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του και οδήγησε την ομάδα της Αμμοχώστου σε μία σπουδαία νίκη με πολλαπλά ωφέλη και η οποία αποδεικνύει τα βήματα προόδου της. Ο Αντονίν Κορτές στο 90+4’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, Είχε προηγηθεί με Λοϊζου στο 30' η Ομόνοια, αλλά μετά το 1-1 κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, γνωρίζοντας ντροπιαστική ήττα. Στην 9η θέση με 26 βαθμούς η ομάδα της Αμμοχώστου, κρατάει τη νίκη και την πολύ καλή παρουσία των τεσσάρων χειμερινών αποκτημάτων της. Οι πράσινοι είναι στην 5η θέση με 35 βαθμούς, όμως κινδυνεύουν βάσιμα να μείνουν εκτός εξάδας, με το μέλλον να προδιαγράφεται ζωφηρό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαϊλοβιτς): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Μπαϊσίνιο, Χάρογιαν, Κορέια, Τεχέρα, Σάμπο, Ιωάννου (80′ Φερέιρα), Παρούτης (87′ Αντωνίου), Γκερέρο (68′ Χριστοφή), Μραζ (87′ Αντονίν).

Ομόνοια (Γιανίκ Φερέρα): Φαμπιάνο, Ψάλτης (58′ Μάθιους), Γιούστε, Λανγκ, Λέτγσιακς, Λοΐζου (58′ Ζαχαρίου), Κούσουλος (65′ Παπουλής), Κασάμα (57′ Mπασιρού), Μπάρκερ, Μπέζους (78′ Σράντι), Ανσαριφάρντ.

Σκόρερ: Μραζ 45′, 53′, 73′, Αντονίν 90+4′ / Λοΐζου 30′

Κίτρινες: Γκερέρο, Αμπαρτζουμιάν, Σάμπο / Ψάλτης, Ανσαριφάρντ, Γιούστε.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Φερνάντες Κορέιρα Γκουστάβο (Πορτογαλία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης,

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Ολιβέιρα Μέλο Φάμπιο.

AVAR: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.

Με buzzer πέναλτι του Τζάλμα στο 94', η ψυχωμένη ΑΕΛ πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 επί του ισάξιου Ακρίτα. Από ασίστ του χρυσού σκόρερ προήλθε και το 1-0 από τον αρχηγό Τεϊσέιρα στο 37'. Ισοφάρισε με Κλεμέντε ο Ακρίτας στο 57, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μούριελ με εξαιρετική επέμβαση δεν επέτρεψε το 1-2, σε κεφαλιά του Τόρες. Ελπίζει για 6άδα η ομάδα του Γιαννέφσκι,  που ανέβηκε στους 31 βαθμούς, στο -4 από Ομόνοια, Απόλλωνα και στο -3 από τη Νέα Σαλαμίνα. 'Εμεινε με τις εντυπώσεις η ομάδα του Ακράποβιτς και παρέμεινε στην τελευταία θέση, με 11 βαθμούς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μούριελ, Παντελή, Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ, Ντζαλμά, Ζντραφκόσκι, Κοντινέλα (69′ Κατσανίκλιτς), Παπαφώτης (82′ Κόλιας), Τσέρνιχ (82′ Ντεγοέστ), Μπεραχίνο (59′ Ρόμο), Μιλιντσεάνου (82′ Συλβέστρου).

Ακρίτας (Μπρούνο Ακράποβιτς): Περντρέου, Σέχιτς, Μεντίμορετς, Σαραβάνια, Φοφανά, Κονέ (44′ Εράσο), Ελ Τζεμιλί, Κλεμέντε, Γαβριήλ (90′ Φουριέλ), Τόρες (90′ Αμπντουσαλάμοφ), Πική (44′ Λόπες – 82′ Πογκέν).

Σκόρερ: Τεϊσέιρα 37′, Ντζάλμα 90’+3 (πεν.) / Κλεμέντε 57′

Κίτρινες: Μπιλοβάρ / Φοφανά, Κλεμέντε, Αμπντουσαλάμοφ, Άμπραχαμ (3η)

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης.

αελ ομαδικη.jpg

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 - 08:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.