Κίνα- κατασκοπευτικό μπαλόνι: Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι "ελέγχει" τις πληροφορίες

Photo by JIM WATSON / AFP

Οι αρχές της Κίνας επεσήμαναν σήμερα ότι «ελέγχουν» τις αμερικανικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ πριν από ημέρες, και ζήτησαν «να μην μεγαλοποιούνται τα πράγματα».

«Διεξάγεται έλεγχος», δήλωσε η Μάο Νινγκ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα, οι εικασίες και οι υπερβολές δεν βοηθούν στη σωστή επίλυση του ζητήματος», πρόσθεσε η ίδια. «Ελπίζουμε ότι και οι δύο πλευρές μπορούν να αντιμετωπίσουν το συμβάν με ηρεμία και σύνεση», τόνισε.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως παρακολουθεί κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, που πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την επικράτεια των ΗΠΑ, περνώντας από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διαβεβαιώνοντας πως δεν εγείρει κάποια «απειλή».

Το συμβάν ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα προτού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ταξιδέψει στην Κίνα για να σταθεροποιήσει την ολοένα πιο τεταμένη διμερή σχέση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έθεσαν το ζήτημα στους Κινέζους ομολόγους τους μέσω διπλωματικών διαύλων. «Τους ενημερώσαμε για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», επεσήμανε αξιωματούχος.

Λίγο αργότερα ο Καναδάς αναφέρθηκε σε ένα «πιθανό δεύτερο συμβάν» με κατασκοπευτικό μπαλόνι που πετά σε μεγάλο ύψος στον εναέριο χώρο του εδώ και μερικά 24ωρα.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 - 10:31

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.