Ανακοίνωση Γενικού Εφόρου Εκλογών και Αστυνομίας για την τελετή ανακήρυξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών και η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνουν ότι η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στη Λευκωσία, το βράδυ της Κυριακής 05.02.2023 ή της Κυριακής 12.02.2023, στην περίπτωση που υπάρξει επαναληπτική εκλογή. Η ακριβής ώρα της ανακήρυξης θα ανακοινωθεί από τον Γενικό Έφορο Εκλογών.

Για σκοπούς εξυπηρέτησης όσων θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι χώροι στάθμευσης του Μακαρίου Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λευκοθέου, ο χώρος στάθμευσης δυτικά του σταδίου Ελευθερία, καθώς, επίσης, ο χώρος πίσω από τα βοηθητικά γήπεδα του Μακάριου Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού.

Οι επίσημοι που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, προτρέπονται να προσέλθουν στον χώρο από την Λεωφόρο Ηρώων – οδός Λευκοθέου – οδός Λυκαβηττού (από Τύμβο Μακεδονίτισσας και εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα) και από την Λεωφόρο Μόρφου - οδός Λυκαβηττού και να σταθμεύσουν στο χώρο στάθμευσης, δυτικά του Σταδίου «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού.

Σημειώνεται ότι, η είσοδος στον χώρο στάθμευσης επισήμων θα επιτρέπεται μόνο στους κατόχους ειδικής κάρτας που θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

Στον χώρο της εκδήλωσης, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας από την Αστυνομία Κύπρου. Συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται αυστηρώς:

  • η μεταφορά στο στάδιο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
  • η μεταφορά πανό υβριστικού ή άλλου προκλητικού – ρατσιστικού περιεχομένου. 
  • η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού. 
  • η είσοδος εντός του σταδίου, σε οποιονδήποτε έχει καλυμμένο το πρόσωπο.

Οποιοδήποτε πρόσωπο δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες, δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στο στάδιο. Καλούνται, όσοι θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να συμπεριφέρονται με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό προς τον θεσμό της εκδήλωσης

Η χωρητικότητα του σταδίου είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου, θα γίνουν διευθετήσεις, ώστε να υπάρχει δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση και από γιγαντο-οθόνες, που θα τοποθετηθούν εξωτερικά και περιμετρικά του σταδίου.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία καθηκόντως, θα βρίσκεται στην τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, για την ασφάλεια και προστασία του κοινού, τη διασφάλιση της όλης εκδήλωσης και την παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν από τον Γενικό Έφορο Εκλογών.

Σχεδιαγράμματα των χώρων στάθμευσης θα βρείτε εδώ

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Φεβρουαρίου 2023 - 08:52

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.