Στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Συνάντηση και συντονισμός με Κυριάκο Μητσοτάκη (Βίντεο)

O νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβεί στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου για συνάντηση και συντονισμό με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλώντας στην εκπομπή Προκλήσεις, ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο κυπριακό, καθώς και την πρόταση του για περισσότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.  

Οι πρώτες πράξεις

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι πρώτες του πράξεις όταν αναλάβει καθήκοντα, ο κύριος Χριστοδουλίδης απάντησε πως αυτές θα αφορούν το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και τη σύσταση και λειτουργία της Προεδρίας.  

Για το κυπριακό πρόβλημα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι το κείμενο που περιγράφει πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπλακεί περισσότερο στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού, είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.

Πρόσθεσε ότι ήδη ζήτησε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον Γάλλο πρόεδρο, τον Γερμανό καγκελάριο και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, του οποίου η χώρα προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δευτέρα η πιθανή μέρα ανακοίνωσης Υπουργικού

Όσον αφορά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η πιο πιθανή μέρα ανακοίνωσής του, είναι η Δευτέρα, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα ονόματα έχουν κλειδώσει.  

Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, την τοποθέτησε χρονικά με την επιστροφή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.         

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος ανέφερε ότι στις 2 Μαρτίου θα σταλεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Θα δημιουργηθεί επίσης, είπε, επιτελική ομάδα υπό τον υφυπουργό παρά των προέδρω, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.  Θα ιδρύσει, πρόσθεσε, γνωμοδοτικό συμβούλιο, το οποίο θα προβαίνει σε συστάσεις στην εκτελεστική εξουσία για διορισμούς σε ημικρατικούς οργανισμούς και συμβούλια.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως μελετά τα προεκλογικά προγράμματα όσων διεκδικούσαν την προεδρία, προσθέτοντας ότι θα αξιοποιήσει στοιχεία από αυτά.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2023 - 07:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Κυριάκη 1 Οκτωβρίου
22:00
Στις Βρυξέλλες χιλιάδες Αρμένιοι - Καταγγέλουν "συνενοχή" της Ευρώπης για την επίθεση των Αζέρων
21:10
Παραδέχτηκε 7 διαρρήξεις και κλοπές
21:02
Μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις ασφαλείας για την Ουκρανία ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση
20:56
Ο Ott Tänak κέρδισε το Ράλι Χίλης με το Ford Puma της M-Sport
20:41
Πορεία διαμαρτυρίας Αρμενίων της Κύπρου για τις ωμότητες των Αζέρων στο Αρτσάχ
20:19
Πολωνία: Μαζική διαδήλωση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης πριν τις βουλευτικές εκλογές
19:49
Μήνυμα Προέδρου για την Εθνική Επέτειο της Ανεξαρτησίας (ΒΙΝΤΕΟ)
19:08
Συσσώρευση νερού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
19:04
Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας
17:41
Στην Ισπανία 13 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης
17:17
Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ παραμένουν πλήρως προσηλωμένες στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand