Χατζηπαντέλα: Η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καμίας άλλης επαρχίας

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καμίας άλλης επαρχίας ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ο οποίος τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο κ. Χατζηπαντέλα τόνισε πως η Λάρνακα είναι άρτια στελεχωμένη με εξαιρετικούς επαγγελματίες.
Σε ομιλία του εκτός κειμένου ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του γιατί όπως είπε «αυτό το γινάτι που είχαμε να δημιουργήσουμε αυτή την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αγκαλιάστηκε από τους γιατρούς μας και από τον ΟΚΥΠΥ. Αν δεν είχαμε αυτό το γινάτι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα», ανέφερε. Σημείωσε πως «αρχές Ιανουαρίου όταν έπρεπε να ανοίξουμε νέες κλίνες εντατικής και όταν συνειδητοποιήσαμε ότι η Λάρνακα αδίκως δεν είχε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πήραμε την απόφαση και δήλωσα πως όχι μόνο θα την ανοίξουμε για τα μάτια του κόσμου, αλλά αυτή η μονάδα δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες επαρχίες».

Άρτια στελεχωμένη η Λάρνακα

Καταληκτικά ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «η Λάρνακα είναι άρτια στελεχωμένη με εξαιρετικούς επαγγελματίες ώστε αυτή η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από καμία άλλη επαρχία. Σας ευχαριστώ για την συνεργασία, σε λίγες ημέρες δεν θα είμαι Υπουργός Υγείας και με την ιδιότητα μου του απλού πολίτη, να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας».

Συμβολική μέρα

Στον χαιρετισμό της η Δρ. Άννα Βαβλίτου Υπεύθυνη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ανέφερε πως «σήμερα είναι μια συμβολική ημέρα, μια ημέρα γιορτής μια μέρα αναγνώρισης των προσπαθειών που έγιναν και  γίνονται για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής σύγχρονης μονάδας εντατικής θεραπείας στη Λάρνακα». Μια απαίτηση, όπως είπε, «της κοινωνίας και του ιατρικού κόσμου του νοσοκομείου μας που για χρόνια δεν έβρισκε ανταπόκριση. Μια απαίτηση, που χάρη, όπως σημείωσε, στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και στη πολιτική του βούληση,  σε μια δύσκολη εποχή στην περίοδο της πανδημίας υλοποιήθηκε, και σας ευχαριστούμε γι’ αυτο», ανέφερε.

Στα όρια...
Ανέφερε πως «Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρνακας για πολλά χρόνια λειτουργούσε, κάτω από δύσκολες  συνθήκες, υπό την επίβλεψη των ιατρών των ειδικοτήτων παθολόγων χειρουργών  καρδιολόγων και αναισθησιολόγων και την πολύ σκληρή δουλεία των νοσηλευτών εντατικής, της ραχοκοκαλιάς της μονάδας, που στήριζαν και στηρίζουν ακούραστα την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  Μια προσπάθεια από όλους πολύ αξιόλογη αλλά με δυσκολίες με όρια και πολλά προβλήματα».

Σημείωσε πως «Οι αυξημένες ανάγκες σε κλίνες εντατικής στη περίοδο της πανδημίας βρήκε πρόσφορο έδαφος για την εξέλιξη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της  Λάρνακας. Στις αρχές του  2022  λειτούργησε η Εντατική θεραπεία της Λάρνακας με τους πρώτους διορισμένους εντατικολόγους, και με τη βοήθεια του αναισθησιολόγικού τμήματος  για να καλυφθούν  εν μέρη ανάγκες της πανδημίας». 

Η κα. Βαβλίτου καταληκτικά ανέφερε πως «Από το  Σεπτέμβριο του 2022 η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρνακας λειτούργησε  ως ξεχωριστό τμήμα,  αυτόνομα  με ομάδα 6 εντατικολόγων, με την ομάδα των εκπαιδευμένων νοσηλευτών, και την ομάδα των  φυσιοθεραπευτών της εντατικής». 

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2023 - 12:23

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.