Η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) προχώρησε σήμερα σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%), για όγδοη συνεχόμενη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.
Αν και η αύξηση αυτή ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες, η Fed σχεδιάζει να συνεχίσει τις αυξήσεις, θεωρώντας ότι ο πληθωρισμός «έχει ελαφρώς επιβραδυνθεί, όμως παραμένει υψηλός».
Τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός ανερχόταν σε 6,5% σε ετήσια βάση.
Τα επιτόκια διαμορφώνονται πλέον σε ένα εύρος 4,50-4,75%. «Οι πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν μια μέτρια αύξηση των δαπανών και της παραγωγής» ανέφερε η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2023.
Δ.Κ.
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Φεβρουαρίου 2023 - 10:14
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://riknews.com.cy/article/2023/2/2/epa-e-omospondiake-trapeza-auxese-ta-epitokia-kata-025-7496242/