Η Τουρκία απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει η θέση της Αγκυρας, ενόσωη η Σουηδία επιτρέπει επιθέσεις εναντίον του ιερού βιβλίου του Ισλάμ.
Ο Ερντογάν έκαμε μάλιστα λόγο για αυξανόμενη αντι-ισλαμική ρητορική και ισλαμο-φοβικές ενέργειες στην Ευρώπη και σε σκανδιναβικές χώρες.
Είπε επίσης ότι η Τουρκία αναμένει ειλικρινή βήματα από την Σουηδία στο ζήτημα της καταπολέμησης της ισλαμοφοβίας.
Αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν είπε ότι η άποψη της Τουρκίας για την συγκεκριμένη χώρα, είναι θετική.
Δ.Κ.
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Φεβρουαρίου 2023 - 06:32
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚhttps://riknews.com.cy/article/2023/2/2/e-tourkia-apekleise-ek-neou-to-endekhomeno-na-dosei-to-prasino-phos-gia-ten-entaxe-tes-souedias-sto-nato-8088576/