Πέθανε σε ηλικία 82 ετών η θρυλική Ράκελ Γουέλς - Όταν έλαμψε στο χωριό Κάρμι το 1970 για τα γυρίσματα της "Πολυαγαπημένης"

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών - Είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τις «100 πιο σέξι σταρ» στην ιστορία του σινεμά. Η Ράκελ Γουέλς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Τον θάνατό της έκανε γνωστό η οικογένειά της, με το ΤΜΖ να επιβεβαιώνει τη δυσάρεστη είδηση.

IMG-61e0ab9fae70ad28794733a1ba53e0dc-V.jpg

Αναδρομή στο παρελθόν όταν τα φώτα του κινηματογράφου άναψαν πάνω από το κατεχόμενο χωριό Κάρμι το 1970.

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1940 στο Σικάγο από Βολιβιανό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα. Οι άσχημες σχέσεις του ζευγαριού έφεραν τη νεαρά Ράκελ σε δύσκολη θέση και μοναδική διέξοδος απ' την πραγματικότητα ήταν η ενασχόλησή της με το χορό και το θέατρο. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών και πρωταγωνίστησε σε περίπου 65 ταινίες.

aerodromio raquel.jpg

Ο Πάτροκλος Σταύρου υποδέχεται την Ράκελ Γουέλς και τον Ρίτσαρτ Τζόνσον, τους πρωταγωνιστές της ταινίας Η ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Καλοκαίρι 1970 όταν ήρθε στην Κύπρο για να γυρίσει την ταινία Η ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ του Γιώργου Κοσμάτου.

ρακελ ΜΑΚΑΡΙΟς.jpg

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ράκελ Γουέλς στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Στην ταινία συμμετείχαν ηθοποιοί του Χόλλιγουντ όπως ο Ρίτσαρτ Τζόνσον, η Φλορα Ρόμπσον και ο Φρανκ Γουλφ. Με συνεργείο από την Ιταλία και τον βραβευμένο με όσκαρ στη διεύθυνση φωτογραφίας, Ιταλό Μαρτσέλο Γκάτι.

kosmatos.jpg

Ο Γιώργος Κοσμάτος στο Κάρμι για τα γυρίσματα της "Πολυαγαπημένης".

kosmatos 1.jpg

Ο Γιώργος Κοσμάτος με το συνεργείο από την Ιταλία, ηθοποιούς και επιχειρηματίες της εποχής. Πίσω του δίπλα από τον προβολέα ο Ιταλός Διευθυντής Φωτογραφίας Μαρτσέλο Γκάτι. Κάτω από τον προβολέα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Σιαφκάλης.

Φώτος από https://www.facebook.com/BelovedDaysDocumentary/photos

ritsart.jpg

Ο ηθοποιός Ρίτσαρτ Τζόνσον σε σκηνή για τα γυρίσματα του βραβευμένου δημιουργικού ντοκιμαντέρ "Πολυαγαπημένες μέρες".

Για πρώτη φορά Κύπριοι ηθοποιοί και απλός κόσμος είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν πώς γυρίζεται μια ταινία αλλά είχαν την μοναδική και ανεπανάληπτη ευκαιρία να συμμετέχουν ως κομπάρσοι.

karmiotisses.jpg

Στα στενά σοκκάκια στο χωριό Κάρμι οι Καρμιώτισσες τρέχουν για τα γυρίσματα της ταινίας "Η ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ" υπό τις οδηγίες του αείμνηστου σκηνοθέτη Γιώργου Κοσμάτου.

karmi.jpg

Από την "Πολυαγαπημένη" στις "Πολυαγαπημένες μέρες"

Τα γυρίσματα της "Πολυαγαπημένης" της ταινίας του Γιώργου Κοσμάτου με την Ράκελ Γουέλς στον ρόλο της Ελένης, αποτέλεσαν το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός που βίωσε η Κύπρος στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Oι δημιουργοί Γιώργος Αβραάμ (σενάριο-παραγωγή) και Κωνσταντίνος Πατσαλίδης (σκηνοθεσία), γύρισαν το ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες μέρες» μεταφέροντας στον κινηματογράφο, όλα όσα έζησαν οι κάτοικοι του Καρμιού σε αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία.

ρισταρτ αναπολει.jpg

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Συγκλονισμένοι δήλωσαν ξένοι ευρωβουλευτές μετά την ειδική προβολή που έγινε στην Κύπρο.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ διήρκησαν δυο χρόνια και η έρευνα τέσσερα χρόνια.

makarios.jpg

Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα! Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υποδέχεται στο Προεδρικό τη διάσημη ηθοποιό-σεξοβόμβα του Χόλλυγουντ Ράκελ Γουέλς και τον διάσημο ηθοποιό Ρίτσαρντ Τζόνσον. Πίσω δεξιά διακρίνεται ο Αμερικανός παραγωγός Πάτρικ Κέρτις και αριστερά ο σκηνοθέτης Γιώργος Παν. Κοσμάτος.

20230216_110011.jpg

Η φωτογραφία στους κήπους του προεδρικού στη Λευκωσία λήφθηκε λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των γυρισμάτων της "Πολυαγαπημένης" του Γιώργου Κοσμάτου στο ειδυλλιακό κατεχόμενο χωριό Κάρμι στην Κερύνεια.

rakel.jpg

Συμπαραγωγοί του ντοκιμαντέρ "Πολυαγαπημένες μέρες": Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου, Filmblades, Atlantis ,Roll-Out Vision Services).

karmi kerinia.jpg

Διαδρομή Κάρμι-Κερύνεια-Λευκωσία μέσα από τις αναμνήσεις των ηθοποιών του Ρίτσαρτ Τζόνσον και των κατοίκων του Καρμιού.

Χρυσή σφαίρα

Το 1973, Ράκελ Γουέλς τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της Κονστάνς στην ταινία «Ο Νταρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Ρίτσαρντ Λέστερ, δίπλα σε τρεις αστέρες της εποχής, τους Όλιβερ Ριντ, Μάικλ Γιορκ και Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν.

Πέρα από τη γοητεία της, φανέρωσε και τις υποκριτικές της ικανότητες και μάλιστα ως κωμικός. Υπήρξε ακόμη μία φορά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, το 1987 με τον πρωταγωνιστικό στη δραματική ταινία «Right to Die», υποδυόμενη μια γυναίκα που έπασχε από σοβαρή νόσο και η εμφάνισή της δεν θύμιζε τίποτα από τη γυναίκα που έκαιγε καρδιές. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με τους ρόλους της στο «Fantastic Voyage» και στο «One Million Years BC», όπου και συμμετείχε το 1966.

Έκανε επίσης, μια εμφάνιση στο «The Cher Show» το 1975 και ερμήνευσε το «I'm a Woman» με τη Σερ.

Ανά διαστήματα, διάφορα περιοδικά, τη συμπεριέλαβαν στη λίστα των πιο σέξι ηθοποιών, όλων των εποχών. Eίχε αναδειχθεί «1 από τις 100 πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου» στο περιοδικό Esquire και βρισκόταν στο #3 από τις «100 πιο σέξι σταρ του 20ου αιώνα» σύμφωνα με το Playboy.

Παντρεύτηκε 4 φορές

Η Ράκελ παντρεύτηκε 4 φορές σε όλη της τη ζωή. Αρχικά, τον Τζέιμς Γουέλς το '59 και ο γάμος τους κράτησε μέχρι το '64. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τον Ντέιμον και την Τάνι, που έγιναν επίσης ηθοποιοί.

Στη συνέχεια, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Πάτρικ Κέρτις το '67 κι έμειναν μαζί έως το '72. Το 1980 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Αντρέ Γουάινφελντ και ο γάμος τους διήρκησε έως το 1990. Τέλος, παντρεύτηκε τον Ρίτσαρντ Πάλμερ το '99 κι έμεινε μαζί του έως το 2008.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2023 - 11:11

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.