Τους αθλητές που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα #TowardsParis παρουσίασε ο Παύλος Κοντίδης

Σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο καφεστιατόριο PAUL στη Λευκωσία ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης παρουσίασε τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν επιλεχθεί και εντάσσονται στο πρόγραμμα αθλητικής ευθύνης #TowardsParis.

Πρόκειται για τους Νικόλα Αντωνίου (Κολύμβηση), Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα), Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο), Αναστασία Ελευθερίου (Σκοποβολή), Ανδρέα Δουλάππα (Παρα-Τρίαθλο), Ευάγγελο Χαραλάμπους (Τάεκβοντο) και Αλέξανδρο Ζησιμίδη (Κωπηλσία). Ο Ζησιμίδης απουσιάζει στις ΗΠΑ και δεν ήταν παρών.

Το πρόγραμμα #TowardsParis έρχεται ως συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος #TowardsTokyo προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά και υλικοτεχνικά νεαρούς αθλητές που δεν εμπίπτουν στην Κατηγορία Α του Σχεδιασμού Υψηλής Επίδοσης του ΚΟΑ, με στόχο την πρόκριση και καλύτερη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς & Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, η κ. Κάλλη Χατζηϊωσήφ και ο κ. Χρίστος Νεοφύτου από το Δ.Σ. του ΚΟΑ και η κ. Αγάθη Μανναρίδου εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου, μεγάλου και διαχρονικού χορηγού του Παύλου Κοντίδη.

Π. Κοντίδης: «Θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ»

«Όπως έχω πει αρκετές φορές, θέλω να δω την κυπριακή ολυμπιακή ομάδα να μεγαλώνει και να διεκδικεί περισσότερες διακρίσεις. Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νεαρός αθλητής και θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ» σημείωσε ο Κοντίδης πριν παρουσιάσει τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Τα έσοδα του προγράμματος προέρχονται από τις πωλήσεις της νέας σειράς επίσημων προϊόντων του Παύλου Κοντίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το tshirtjunkies.co και περιλαμβάνει τρία διαφορετικά σχέδια για μπλούζες και ένα hoodie.

Οι πωλήσεις γίνονται μέσω του pksailingshop.com και του tshirtjunkies.co/collections/pavlos-kontides. Όλα τα καθαρά έσοδα ενισχύουν τους νεαρούς αθλητές μας. Τις φανέλες φορούσαν τόσο οι αθλητές όσο και ο Κοντίδης κατά την παρουσίαση.

«Είναι όλα διαθέσιμα online και μπορείτε να παραγγείλετε το σχέδιο, το χρώμα και το μέγεθος της επιλογής σας και σε 2-3 μέρες θα έρθει να σας βρει» εξήγησε ο Κοντίδης και πρόσθεσε: «υπάρχουν και άλλα πλάνα για δημιουργήσουμε περισσότερα έσοδα. Δεν θα επεκταθώ επί του παρόντος».

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν επίσης οι χορηγοί και υποστηρικτές του Παύλου Κοντίδη που είναι ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείου Τουρισμού, Ίδρυμα Λεβέντη, Quadcode, Πετρολίνα, Alassia NewShips Management, easyBoat.com, Stelios Philanthropic Foundation και VITA Construction.

Θερμές ευχαριστίες στο καφεστιατόριο PAUL για τη φιλοξενία της εκδήλωσης την περασμένη Δευτέρα (30/1).

Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέα περίοδος αξιολογήσεων για νέους αθλητές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πλησιάζοντας στην τελική ευθεία για το «Παρίσι 2024».

Στη συνέχεια ο λόγος πήγε στους αθλητές που μίλησαν τόσο για την καριέρα τους όσο και για τη διαδικασία πρόκρισης αλλά και για τα όνειρά τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Νικόλας Αντωνίου (Κολύμβηση): «Ξεκίνησα κολύμπι στα 9 μου και έως τα 14 έπαιζα παράλληλα μπάσκετ, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα μου (σ.σ. Λούκας Αντωνίου). Εκεί επέλεξα το κολύμπι λόγω τραυματισμών που είχα και για άλλους λόγους. Κολυμπώ στα 50μ & 100μ ελεύθερο που είναι οι πλέον ανταγωνιστικές κατηγορίες».

Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα): «Ξεκίνησα την ιστιοπλοΐα όταν ήμουν 6 χρόνων. Παράλληλα έπαιζα βόλεϊ. Στα 14 έπρεπε να διαλέξω και έμεινα στην ιστιοπλοΐα λόγω μιας μεγάλης επιτυχίας που είχα φέρει, όταν ήμουν 10η στο Παγκόσμιο. Τότε άρχισα να πιστεύω παραπάνω σε μένα».

Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο): «Ήμουν 5 ετών όταν ξεκίνησα. Μου άρεσαν οι πολεμικές τέχνες, έβλεπα καρτούν με πολεμικές τέχνες. Ήταν και ο πατέρας μου στο Τζούντο. Στον πρώτο αγώνα που πήγα, κέρδισα και μου άρεσε και είπα να το ακολουθήσω. Αγωνίζομαι στην κατηγορία 66 κιλών του Τζούντο, που είναι ένα άθλημα αυτοάμυνας, χωρίς κτυπήματα, όπου στόχος είναι να ρίξεις τον άλλον».

Ανδρέα Δουλάππας (Παρα-Τρίαθλο): «Μικρός ήμουν αθλητής στον στίβο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας μου είχα την πρώτη επαφή με το νερό και έκτοτε τα συνδυάζω κάνοντας τρίαθλο και παρα-τρίαθλο (σ.σ. ο Ανδρέας έχει αναπηρία στο δεξί χέρι). Στόχος μου είναι οι Παρα-Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024».

Αναστασία Ελευθερίου (Σκοποβολή): «Ήμουν 15-16 χρόνων όταν ξεκίνησα. Από πέρσι αγωνίζομαι στην κατηγορία των Γυναικών. Ήμουν 3η σε Grand Prix στην Ισπανία το 2022 και φέτος 12η στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαρόκο. Όνειρό μου είναι μια θέση στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ευάγγελος Χαραλάμπους (Τάεκβοντο): «Είμαι στο άθλημα από πέντε χρόνων. Δεν θυμάμαι γιατί ξεκίνησα αλλά μου άρεσε. Θέλω να συνεχίσω επαγγελματικά και όνειρο μου είναι ν’ ανέβω στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων».

Μιλώντας στη συνέχεια όλοι οι αθλητές ανέφεραν ότι το κυριότερο εμπόδιο που έχουν να υπερβούν είναι οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι, καθώς λόγω του μικρού μεγέθους της Κύπρου δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο κάτι που τους αναγκάζει να ταξιδεύουν συνεχώς για αγώνες προετοιμασίας και πρόκρισης. Για ορισμένους, όπως η Μακρή και η Ελευθερίου, ιδιαίτερα δαπανηρός είναι ο εξοπλισμός και οι προπονήσεις.

O Δουλάππας ανέδειξε τη δυσκολία του να κάνεις πρωταθλητισμό και παράλληλα να εργάζεσαι για βιοποριστικούς λόγους και για κάλυψη εξόδων ενώ ο Αντωνίου ανέφερε ότι καθημερινά ξυπνάει στις 5:30πμ για να πηγαίνει προπόνηση πριν το σχολείο.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2023 - 15:45

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.