Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 1/02/23 - Κίτρινη προειδοποίηση από τις 7 μέχρι τις 19:00

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως σε δυτικές και νότιες περιοχές και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα του νησιού.

Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα, ενώ χιόνια ή χιονόνερο ενδέχεται να πέσουν και σε ορεινές περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα υπήνεμα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Απόψε ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, αλλά και σε ορεινές περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, μέτριοι, 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά παροδικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Στα ορεινά και τοπικά στα υπήνεμα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, αλλά μετά το μεσημέρι θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο αρχικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το Σάββατο αναμένεται μικρή πτώση.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.

IN

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2023 - 06:04

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.