Ο Υπουργός Αμυνας συναντήθηκε με τον Σλοβένο ομόλογό του

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβενίας Marjan Šarec πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας από 31 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας με τη  Σλοβενία, μετά και την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της χώρας στην Κυπριακή Δημοκρατία τον περασμένο Μάρτιο.

Κύριο αποτέλεσμα της επίσκεψης είναι η υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας στον τομέα της άμυνας και η δρομολόγηση υλοποίησής της μέσω προγράμματος Στρατιωτικής και Αμυντικής Συνεργασίας, με δράσεις που θα περιλαμβάνουν κοινές ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή προσωπικού και τεχνογνωσίας. Η υπογραφή της συμφωνίας επεκτείνει και διευρύνει περαιτέρω τη συνεργασία της Κύπρου με τα κράτη εταίρους μας εντός της Ε.Ε.

ΥΠΑΜ ΚΥΠΡΟΥ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ.jpg

Οι δυο Υπουργοί είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες, κατά τις οποίες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη και τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς επίσης και θέματα κοινής αμυντικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ε.Ε. Ο κ. Πετρίδης ενημέρωσε τον Σλοβένο ομόλογό του για τη στρατιωτική κατάσταση ασφάλειας στην Κυπριακή Δημοκρατία, τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, την τουρκική αναθεωρητική πολιτική και τις υβριδικές απειλές που δέχεται η Κύπρος, ειδικά μέσω της εργαλειοποίησης του μεταναταστευτικού.

Σημειώνεται ότι Κύπρος και Σλοβενία έχουν στο παρελθόν υπογράψει Συμφωνία για την Προστασία και Ανταλλαγή Διαβαθμισμένων Πληροφοριών και συμμετέχουν από κοινού σε τρία προγράμματα ανάπτυξης ευρωπαϊκών δυνατότητων στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Τον κ. Šarec συνόδευε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Σλοβενίας, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΑΤ

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.