Κατασχέσεις αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Φωτογραφία αρχείου

Συνολικά 141 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 30,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, που φέρεται να ήταν αδασμοαφορολόγητα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε τρεις περιπτώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων λειτουργοί του Τμήματος διενήργησαν ελέγχους στις αποσκευές τριών επιβατών που θα αναχωρούσαν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τον έλεγχο, προστίθεται, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα «στις 27 Σεπτεμβρίου, κατά τον έλεγχο της αποσκευής επιβάτη με προορισμό το Λονδίνο, εντοπίστηκαν συνολικά 24 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 3 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο. O επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού έγινε αποδεκτό αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή ποσού 2500 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος».

Την ίδια μέρα «κατά τον έλεγχο των αποσκευών άλλου επιβάτη με προορισμό το Μάντσεστερ, εντοπίστηκαν συνολικά 87 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 12,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο.

O επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 29 Σεπτεμβρίου οδηγήθηκε στο Δικαστήριο το οποίο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 7000 ευρώ».

Ακόμα στις 28 Σεπτεμβρίου «κατά τον έλεγχο των αποσκευών επιβάτη με προορισμό το Λονδίνο εντοπίστηκαν συνολικά 30 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 25 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο.

O επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού έγινε αποδεκτό αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή ποσού 9000, αφέθηκε ελεύθερος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και στις τρεις περιπτώσεις τα προϊόντα «δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτωβρίου 2023 - 09:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
22:00
Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Χαμας για την αποτυχία παράτασης της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα
21:51
Η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας και το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών της Υφυπουργού Διεθνών Συνεργασιών της Γαλλίας
21:26
Τη Δευτέρα η τελική θέση της κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
20:44
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίτευξη νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα
20:22
Το Ισραήλ επιδιώκει τη δημιουργία νεκρής ζώνης στα σύνορα με τη Γάζα
20:15
Η Κύπρος επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
20:05
Την επανέναρξη συνομιλιών υψηλού επιπέδου μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών
18:35
"Πολύ σημαντική" χαρακτήρισε τη συμφωνία με Σιέβρον ο Νικόλας Παπαδόπουλος
18:02
Ρίσι Σούνακ: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα
17:30
Επέκρινε με τη γραβάτα του τον Σούνακ ο βασιλιάς Κάρολος
16:43
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 01/12/2023
16:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand