Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Γεωργίου και Εκπροσώπων Κομμάτων μετά την στρατιωτική παρέλαση

Photo by PIO

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το τελευταίο ανάχωμα και το τελευταίο όπλο για την απελευθέρωση, δήλωσε μετά την στρατιωτική παρέλαση ο  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου τόνισε ότι η κατοχή και η διαίρεση δεν μπορεί να είναι το μέλλον αυτού του τόπου, σημειώνοντας ότι συνεχίζεται ο αγώνας για απελευθέρωση και επανένωση.    

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των αγώνων του λαού και πρέπει να την σεβόμαστε, να την προστατεύουμε και να είμαστε υπερήφανη για αυτή.  

Ο  Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε οτι σημερα είναι μέρα υπερηφάνειας, που δείχνει ότι ο κυπριακός ελληνισμός εάν λειτουργήσει με ενότητα, θάρρος και αποφασιστικότητα μπορεί να πετύχει θαύματα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, έστω και πληγωμένη, αποτελεί  ασπίδα απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε οτι προτεραιότητα είναι να ενίσχυση ακόμη περισσότερο της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε και στεριώθηκε με αίμα και θυσίες ηρώων.

Η  Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ανέφερε οτι οι καιροί είναι δύσκολοι, η τουρκική βουλιμία είναι δεδομένη και χρειάζεται ενότητα στόχων και σκοπών και πίστη στον δίκαιο αγώνα.

Την πεποίθηση οτι η πολιτική  ηγεσία  θα προβάλει τα δικαιώματα του κυπριακού ελληνισμού για να διεκδικήσει μια δίκαιη, βιώσιμη και ειρηνική λύση για το κυπριακό, εξέφρασε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Παναγιώτης Μανώλη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΦ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Οκτωβρίου 2023 - 15:48

Τελευταιες Ειδησεις

11 Δεκεμβρίου
Ολοκληρώθηκε η δεξίωση του ΟΗΕ στο Λήδρα Πάλας-Σημαντικό βήμα ο διορισμός απεσταλμένου, λέει ο Στιούαρτ-Δηλώσεις των ηγετών
20:49
Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
18:47
Υπουργός Οικονομικών: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ανοδική πορεία της οικονομίας
18:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
17:59
Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται το κεντρικό και το νότιο τμήμα της Γάζας-Έκτακτη συνεδρία αύριο της ΓΣ του ΟΗΕ
17:31
Μείωση παρατηρείται στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, είπε ο Χ. Ανδρέου
17:17
Κυρώσεις για χρήση ιρανικών drones στην Ουκρανία, ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ
16:47
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 11/12/23
16:31
Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας: Το ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή για τον ρόλο των τραπεζών
16:15
Ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη σήμερα σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων
16:03
Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους
15:30
Ελβετία: Η αστυνομία αναζητεί 36χρονο που σκότωσε δύο ανθρώπους
15:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand