Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Photo by Matthieu CLAVEL AFP

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας χαιρέτισε με ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός , σημειώνοντας ότι αυτό επαναφέρει σε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό τις βάσιμες διεκδικήσεις της πλευράς μας, όπως επίσης επαναφέρει τη βάση της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι το νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διαφέρει ουσιαστικά από το προηγούμενο ψήφισμα, πέραν του γεγονότος ότι καθορίζει πως η ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο θα γίνεται πλέον σε ετήσια βάση. Επισημαίνει όμως και κάποια νέα θετικά στοιχεία στο ψήφισμα.

Το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωση του για το ψήφισμα παραμονής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της παράταξης ότι ο ΟΗΕ δεν θα αποχωρήσει από την Κύπρο. Σημείωσε παράλληλα ότι η πολιτική ίσων αποστάσεων σε πολλά σημεία του ψηφίσματος, δεν καταδεικνύει τον πραγματικό υπαίτιο που δεν είναι άλλος από την Τουρκία.

Η ΕΔΕΚ σημειώνει ότι , παρά το θετικό της ανανέωσης της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και κάποιες λεκτικές βελτιώσεις στο ψήφισμα, εξακολουθεί να απουσιάζει η αναφορά και παρουσίαση του Κυπριακού ως διεθνούς προβλήματος παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εποικισμού.

Η Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων , χαιρετίζει την υιοθέτηση του ψηφίσματος και κρίνει θετικά το γεγονός ότι στο ψήφισμα αναφέρεται σαφέστατα το συμφωνημένο και μοναδικό πλαίσιο της επιδιωκόμενης λύσης.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζει την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και σημειώνει ότι πέραν της ανανέωσης θα πρέπει να υπάρχει και

ουσιαστική και τεκμηριωμένη καταγραφή των δεδομένων.Στις ανακοινώσεις γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στις πρόνοιες για την Αμμόχωστο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2023 - 21:03

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.