Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν Παλαιστίνιο κοντά σε ισραηλινό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ήταν οπλισμένος.
Ο 18χρονος Κάραμ Άλι Άχμαντ Σάλμαν σκοτώθηκε από "τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κοντά στον οικισμό του Κεντούμιμ", ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι "ομάδα ασφάλειας των πολιτών" άνοιξε πυρ σε άτομο "που ήταν οπλισμένο με πιστόλι" κοντά στον οικισμό αυτόν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.
Το Κεντούμιμ έχει οικοδομηθεί σε εδάφη που ανήκουν σε ιδιώτες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι (συμπεριλαμβανομένων δραστών επιθέσεων, μαχητών και πολιτών) έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίζεται σε επίσημες πηγές.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε για "ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας" απάντηση από το Ισραήλ μετά τις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν προχθές, Παρασκευή, και χθες, Σάββατο, από δύο Παλαιστίνιους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
ΓΑ
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου 2023 - 13:33
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://riknews.com.cy/article/2023/1/29/israelinoi-phrouroi-asphaleias-skotosan-palaistinio-konta-se-israelino-oikismo-sten-katekhomene-dutike-okhthe/