Qatargate: Παραμένουν προφυλακιστέοι για ακόμα ένα μήνα Τζιόρτζι και Φίγκα - Ταλαμάνκα

Την συνέχιση της προφυλάκισης των Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (γνωστή ως Qatargate), αποφάσισε σήμερα το προδικαστικό τμήμα του Πρωτόδικου Δικαστηρίου των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βελγικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Όπως αναφέρεται, οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του προδικαστικού τμήματος στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης (Palais de Justice) στις Βρυξέλλες, καθώς κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αργότερα το απόγευμα, το δικαστήριο επιβεβαίωσε την συνέχιση για ακόμα ένα μήνα της προδικαστικής κράτησης των κατηγορουμένων οι οποίοι καταγράφονται με τα αρχικά F.G. και N.F-T 

Πρόκειται για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τέως βοηθό του φερόμενου εγκέφαλου του δικτύου του τέως Ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι και σύντροφο της παυθείσας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή η οποία επίσης τελεί υπό κράτηση, καθώς και τον Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα, επικεφαλής της ΜΚΟ No Peace Without Justice η οποία επίσης φέρεται να εμπλέκεται στο δίκτυο διαφθοράς.

Οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης τις επόμενες 24 ώρες, και εφόσον το κάνουν θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου εντός 15 ημερών. Όπως επαναλαμβάνει σε κάθε ανακοίνωση η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για σκοπούς προστασίας της έρευνας, και οι όποιες νέες εξελίξεις θα ανακοινωθούν μέσω δελτίων Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Καϊλή είχε ζητήσει αποφυλάκιση της υπό όρους, αίτημα το οποίο απέρριψε το δικαστήριο. Επίσης, ο κ. Παντζέρι έχει υπογράψει «σύμφωνο μεταμέλειας» με τις βελγικές αρχές, δεσμευόμενος να αποκαλύψει - έναντι μειωμένης ποινής - όλες τις λεπτομέρειες για τη δράση του δικτύου μέσω του οποίου το Κατάρ, αλλά και άλλες χώρες όπως το Μαρόκο, επιχειρούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2023 - 19:39

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.