Απονεμήθηκαν τα βραβεία των διαγωνισμών «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου 2022» και «Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2022»

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Θεατράκι του ΡΙΚ η τελετή απονομής των βραβείων των διαγωνισμών «Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2022» εις μνήμην της ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου και «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2022» εις μνήμην της συγγραφέως, Ειρένας Ιωαννίδου Αδαμίδου, που προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ, με χορηγό την εταιρεία "Χαραλαμπίδης Κρίστης".

Η εκδήλωση άρχισε με τη Μαριέτα Μιτσίδου να τραγουδά τη «Φροσού», ενώ όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Θεατράκι του ΡΙΚ απόλαυσαν ένα ταξίδι στο μαυρόασπρο παρελθόν με σκηνές από την ομώνυμη σειρά.

Σε χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκος, τόνισε ότι για το ΡΙΚ πέραν από υποχρέωση είναι συνάμα χαρά και ικανοποίηση, η στήριξη προς τον πολιτισμό και τις τέχνες μέσα από τη διεξαγωγή των διαγωνισμών ραδιοφωνικού θεατρικού έργου και κυπριώτικου σκετς.

Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτή, ο κύριος Τσώκος εξέφρασε θλίψη και απαρέσκεια της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την απόρριψη από την Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ της αίτησης για συμπερίληψη του Κυπριώτικου Σκετς στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ για την Κύπρο.

Από φέτος το ΡΙΚ αποφάσισε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων των δύο Διαγωνισμών θα τιμά ανθρώπους, οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Για τον «Διαγωνισμό Κυπριώτικου Σκετς» τιμήθηκε η συγγραφέας Τούλα Κακουλλή, ενώ για τον «Διαγωνισμό Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου» τιμήθηκε ο ηθοποιός Πάνος Καλλή.

thumbnail_«Τιμής Ένεκεν»  κα Τούλα Κακουλλή.jpg


Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του «Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2022» αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία και δύο επαίνους:

Το Πρώτο Βραβείο (1000 ευρώ) απονεμήθηκε στη Βέλια Βασιλείου Κύρκου για το σκετς «Εν δώρον που τον Θεόν», το Δεύτερο Βραβείο (750 ευρώ) απονεμήθηκε στην Εύη Μουρούζη για το σκετς «Όπως παλιά» και τo Τρίτο Βραβείο (600 ευρώ) απονεμήθηκε στη Σκεύη Χρίστου για το σκετς «Ούλλα τα προβλήματα έχουν την λύσην τους».

Έπαινοι απονεμήθηκαν στη Νίκη Κωνσταντίνου για το έργο «Καλά υστερινά» και στη Δέσπω Κόνιζου Λοϊζιά για το έργο «Η πόρτα της καρκιάς».

Επίσης, την τιμητική πλακέτα εις μνήμην της ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου για την προσφορά της στον πολιτισμό παρέλαβε η κόρη της, Ντόρις Κυριακίδου.

thumbnail_Εις μνήμην της ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου.jpg


Για τον «Διαγωνισμό Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου» η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει τρία βραβεία και δύο επαίνους:

Το Πρώτο Βραβείο (1000 ευρώ) απονεμήθηκε στη Γεωργία Ιορδάνου για το έργο «Καινούργια πορεία ζωής», το Δεύτερο βραβείο (750 ευρώ) στη Μαριλένα Αχιλλέως για το έργο της «Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι» και το Τρίτο βραβείο (600 ευρώ) απονεμήθηκε στη Γεωργία Αποκατανίδου για το έργο της «Νουρ, το φως του Θεού».

Έπαινοι απονεμήθηκαν στην Τούλα Κακουλλή για το έργο της «Ορέστη…» και στην Καίτη Στεφάνου για το έργο της «Μεγαλείο ψυχής».

Την τιμητική πλακέτα εις μνήμην της συγγραφέως Ειρένας Ιωαννίδου Αδαμίδου για την προσφορά της στον πολιτισμό παρέλαβαν οι κόρες της, Μαρίνα και Αναστασία.


Μετά την τελετή της απονομής των βραβείων αναγνώστηκαν αποσπάσματα από τα Θεατρικά ΄Εργα που πήραν το Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο βραβείο και στους δύο διαγωνισμούς.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβε ο Μουσικός Όμιλος του ΡΙΚ, ο οποίος ταξίδεψε τους παρευρισκομένους σε υπέροχα μουσικά μονοπάτια, παρέα με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και αγαπημένα κυπριακά τραγούδια.

Όλα τα έργα που έχουν βραβευτεί, καθώς και άλλα 13 Σκετς και 13 Θεατρικά Έργα που προέκυψαν μέσα από τους δύο Διαγωνισμούς, θα μεταδοθούν από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου 2023 - 13:43

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand