Να δώσει κάθε όπλο που χρειάζεται στην Ουκρανία, καλεί με άρθρο του τη Δύση ο Μπόρις Τζόνσον

Να δώσει στην Ουκρανία κάθε όπλο που χρειάζεται για να νικήσει τις δυνάμεις του Πούτιν, ζητά από τη Δύση με άρθρο του στην Daily Mail ο Μπόρις Τζόνσον.

Λίγες ημέρες μετά από τη νέα επίσκεψή του στο Κίεβο και στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου γράφει πως με τον σωστό εξοπλισμό η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εντός του έτους.

Αναφερόμενος στους ενδοιασμούς χωρών όπως η Γερμανία, ο κ. Τζόνσον διερωτάται «τι στο διάβολο ακριβώς περιμένουμε;».

Προειδοποιεί ότι η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης για οπλική βοήθεια προς την Ουκρανία υπό τη μορφή αρμάτων μάχης κοστίζει ζωές και προκαλεί οικονομικό πόνο παντού.

Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία, ο νυν βουλευτής δυτικού Λονδίνου μοιάζει να ζητά την αποστολή περισσότερων τανκς που μένουν αδρανή επί βρετανικού εδάφους.

«Γιατί δεν δίνουμε στους Ουκρανούς όλη τη βοήθεια που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται; Όσο συντομότερα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς στην αναπόφευκτη νίκη τους, τόσο πιο γρήγορα ολόκληρος ο κόσμος θα μπορέσει να αρχίσει να ανακάμπτει από την καταστροφή του Πούτιν. Αυτό απαιτεί η Δύση να διπλασιάσει και να τριπλασιάσει την υποστήριξη», γράφει ο κ. Τζόνσον.

Απορρίπτει δε την πιθανότητα πυρηνικής κλιμάκωσης από τον Πούτιν, καθώς «θα έχανε» όλους τους άμεσους ή έμμεσους υποστηρικτές του, κυρίως δε την Κίνα.

Το μεσημέρι εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σχολίασε πάντως πως το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν θα υπαγορεύσει σε αλλαγές χωρίς ακριβώς ποια βοήθεια πρέπει ή δεν πρέπει να παράσχουν» στην Ουκρανία.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουαρίου 2023 - 17:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.