«Ενδέχεται να συναντήσω τον Νίκο Αναστασιάδη», δηλώνει ο Ερσίν Τατάρ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη αφήνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» συνήλθε την Τρίτη υπό την προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι σήμερα «αξιολόγησαν τις τελευταίες εξελίξεις και συζήτησαν διάφορα θέματα» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις προσεχείς ημέρες. 
Δηλώνοντας ότι μοιράστηκε με τους «υπουργούς» τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις λεπτομέρειες της τελευταίας έκθεσης που δημοσίευσαν τα Ηνωμένα Έθνη, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι θα μπορούσε να συναντηθεί «με τον Έλληνα ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη» σε δείπνο αυτή την εβδομάδα.
«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε μέσω των Ηνωμένων Εθνών ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν με την αποδοχή της κυριαρχικής μας ισότητας, ότι αυτή η πολιτική διεξάγεται σε συντονισμό με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και ότι οι προσπάθειές μας θα συνεχίσουν να καταγράφουν και να προωθούν την κυριαρχία μας στη διεθνή σκηνή, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών», δήλωσε ο κ. Τατάρ.
Πρόσθεσε ότι την Τρίτη συζητήθηκαν τα θέματα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα μέσω καλωδίου, τα έργα κοινωνικής στέγασης και η συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα της υγείας. Πρόκειται για θέματα που προηγουμένως οι εκπρόσωποι της τ/κ πλευράς συζητήσαν με την τουρκική πλευρά. 
«Πρόκειται για σημαντικές εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητες αυτές είναι σημαντικές για την ενίσχυση της οικονομίας των κατεχομένων. Σύμφωνα με τον ίδιον, την Τρίτη συζητήθηκε και το οικονομικό πρωτόκολλο του 2023 που αναμένεται να υπογράψει η τ/κ πλευρά με την Τουρκία. 
«Συζητήσαμε λεπτομερώς με τον Υπουργό Οικονομικών το θέμα των χαμηλόμισθων, της αύξησης των φόρων των ανώτερων μισθών και της δημιουργίας μιας πιο ισορροπημένης μισθολογικής πολιτικής», είπε.
Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ακόμη ότι «τα έσοδα του υπουργείου οικονομικών θα μπορούσαν να αυξηθούν με την ψήφιση των νομικών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών στοιχημάτων και των κρυπτονομισμάτων, πάνω στα οποία εργάζεται ο υπουργός οικονομικών εδώ και πολύ καιρό».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουαρίου 2023 - 20:04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Φεβρουαρίου
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Λουκάς Σταύρου
12:45
Εξακολουθεί να μας επηρεάζει το βαρομετρικό χαμηλό "BARBARA" - Πρόγνωση καιρού αναλυτικά
12:45
Προεδρικές εκλογές 2023 - Αυξημένη προσέλευση στα εκλογικά κέντρα (Βίντεο)
12:22
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου (Βίντεο)
12:10
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία Κωνσταντίνος Χριστοφίδης (Βίντεο)
12:05
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία Χρίστος Χρίστου (Βίντεο)
12:01
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος (Βίντεο)
11:56
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης (Βίντεο)
11:31
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Ευστρατίου (Βίντεο)
11:24
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους
11:19
Στο 11,7% το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις δέκα το πρωί (Βίντεο)
10:54
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης
10:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand