Ποινική έρευνα εναντίον του Γεν. Ελεγκτή ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία το Υπ. Οικονομικών (Βίντεο)

Ρεπορτάζ Ανδρεάς Καλλιστράτης

Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ξέσπασε σήμερα. Αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Παντελή προς τη Νομική Υπηρεσία με την οποία ζητεί τη διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων από το Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Στην επιστολή ο κύριος Παντελή κάνει λόγο για διαρροή ψευδών πληροφοριών και αποκάλυψη κρατικών απορρήτων.

Η πρώτη περίπτωση σχετίζεται με την αντικατάσταση του ελεγκτικού οίκου παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων, Ερμές.

Η δεύτερη περίπτωση, σχετίζεται με εμπιστευτικό έγγραφο που είχε αποσταλεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία και αφορά την επίτευξη συμβιβασμού με την Ερμές. Αποσπάσματα του συγκεκριμένου εγγράφου δημοσιεύθηκαν στον τύπο, με τον κύριο Παντελή να αφήνει να νοηθεί ότι το έγγραφο διοχετεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης από τον Γενική Ελεγκτή.

Με ανακοίνωσή της, η Ελεγκτική Υπηρεσία κάνει λόγο για πρόδηλα ανυπόστατες και γελοίες καταγγελίες και κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών για απόπειρα απόκρυψης στοιχείων από τη Βουλή. Σημειώνει πως η Υπηρεσία ενημέρωσε, ως όφειλε, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για συμφωνίες του κράτους τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες, ενώ απορρίπτει τις καταγγελίες περί διοχέτευσης απόρρητου εγγράφου στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, υποστηρίζει, ακόμη, ότι η ενέργεια του Υπουργείου Οικονομικών έχει ως στόχο να αποτρέψει διερεύνηση της καταγγελίας, την οποία κατέθεσε η Ελεγκτική Υπηρεσία, αναφορικά με τη σύναψη σύμβασης με χρηματοοικονομικούς συμβούλους, με απευθείας ανάθεση, και χωρίς τις διαθέσιμες πιστώσεις.

Την ίδια ώρα, η Ελεγκτική Υπηρεσία παραλλήλισε την εν λόγω υπόθεση με την περίπτωση της καταγγελίας της Άννας Αριστοτέλους. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως μόλις η Διευθύντρια των Φυλακών κατήγγειλε στέλεχος της Αστυνομίας για αδικήματα διαφθοράς, αίφνης ξεκίνησαν εναντίον της δύο ποινικές έρευνες. Υπενθύμισε τέλος τι συνέβη το 2015, όταν ο τότε γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, αναφωνώντας «ντροπή», είχε εξηγήσει πως «οι κατηγορούμενοι μετατρέπονται σε κατήγορους» στη βάση αστήρικτων καταγγελιών που αποτελούν προπέτασμα καπνού και αποπροσανατολισμού.

Την ανακοίνωση της Ελεγκτικής σχολίασε στο ΡΙΚ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή. Κάνει λόγο για επιβεβαίωση της θέσης του Υπουργείου Οικονομικών και κατηγορεί την Υπηρεσία για παραπληροφόρηση και δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων. Ο κυριος Παντελή καταλήγει λέγοντας πως η Ελεγκτική Υπηρεσία καταπιάνεται με θέματα που δεν έχουν σχέση με την ουσία.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουαρίου 2023 - 20:08

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.