Φ. Φωτίου: "Παραμένουμε δεσμευμένοι στον στόχο της απελευθέρωσης και της επανένωσης"

Παραμένουμε δεσμευμένοι στον στόχο της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας, δήλωσε ο Επιτρόπου Προεδρίας Φώτης Φωτίου στην παρουσίαση βιβλίου – αφιερώματος για τους πεσόντες κατοίκους του Νέου Χωρίου Κυθρέας κατά την Τουρκική εισβολή.

Στον χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε η λειτουργός του γραφείου του, Μαριάννα Χριστοδούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως κάθε αναφορά, κάθε κατάθεση για τα όσα δεινά επισώρευσε η Τουρκική εισβολή στο νησί μας, αποτελεί υπόμνηση του χρέους μας προς όσους θυσιάστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας μας, όπως και του χρέους μας προς τις σημερινές και αυριανές γενιές να μην αποδειχθούμε κατώτεροι και επιλήσμονες, και με υπευθυνότητα, θάρρος και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας, όπως αυτά αναγνωρίζονται και καθορίζονται από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις ετυμηγορίες των διεθνών δικαστηρίων και κάθε άλλη έννοια διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Φωτίου σημείωσε πως η κυκλοφορία του βιβλίου ασφαλώς και θα λειτουργεί για τις σημερινές και επόμενες γενεές ως πολύτιμη ιστορική πηγή μνήμης για τη μεγάλη προσφορά του Νέου Χωρίου Κυθρέας στους υπέρ της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας αγώνες.

Όπως είπε, «στη μνήμη όλων κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ και προσευχόμαστε για τη δικαίωση του αγώνα που έδωσαν χωρίς να παραγνωρίζουν ότι «ο Εφιάλτης είχε ήδη φανεί» και «οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε».»

Συγχαίροντας θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου για την πρωτοβουλία της έκδοσης του παρόντος βιβλίου, ο κ. Φωτίου ευχήθηκε μαζί τους όπως η κυκλοφορία του συμβάλει στην περαιτέρω καλλιέργεια της αγάπης των νέων για τον τόπο τους, καθώς και του αγωνιστικού τους χρέους για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας με επιστροφή στα καθαγιασμένα μας χώματα.

«Παραμένουμε εσαεί δεσμευμένοι με αυτό τον στόχο. Ο κάθε ένας μας αισθάνεται σε όλη του την έκταση το χρέος έναντι αυτών που θυσιάστηκαν για εμάς και τις επόμενες γενιές. Η καρδιά μας πάλλει το ίδιο», είπε και κατέληξε: «Ο ελληνισμός της Κύπρου θα αντέξει στη δοκιμασία, δοκιμάστηκε στο ιστορικό του παρελθόν και από άλλους βαρβάρους, θα δικαιωθεί και θα συνεχίσει να μεγαλουργεί στην εσχατιά αυτή της ανατολικής Μεσογείου όπου έχει ταχθεί, όσες άλλες δυσκολίες και προκλήσεις αν θα έχει να αντιμετωπίσει».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουαρίου 2023 - 19:12

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand