Καύσιμα για 3 μέρες έχει η λεγόμενη «αρχή ηλεκτρισμού». Πήρε ρεύμα από την Κυπριακή Δημοκρατία

Καύσιμα για τρεις ημέρες έχουν απομείνει στον λεγόμενο «κρατικό» ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, στην κατεχόμενη Τράπεζα Κερύνειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας των εργαζομένων στην λεγόμηνη «αρχή ηλεκτρισμού», El Sen που ανακοίνωσε ότι λόγω της έλλειψης καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρισμού, χθες μέσω του διασυνδεδεμένου συστήματος πήραν ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο γγ της συντεχνίας, Αχμέτ Τουγτζού σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι έμαθαν πως η TPIC (κρατική εταιρεία καυσίμων της Τουρκίας και μοναδικός προμηθευτής καυσίμων της «αρχής») διέκοψε την παράδοση καυσίμων, «κι απομένουν περίπου 3 ημέρες καυσίμων στον ηλεκτρικό σταθμό Τεκνετζίκ (στην Τράπεζα Κερύνειας) αυτή τη στιγμή. Γι’ ακόμη μια φορά, προστίθεται, λόγω της έλλειψης καυσίμων πήραν ηλεκτρισμό χθες από την «νότια Κύπρο», όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανέφερε επίσης ότι λόγω των βρώμικων καυσίμων που αντλήθηκαν από τον πυθμένα του αποθηκευτικού χώρου, εξαιτίας της μείωσης των καυσίμων στο εργοστάσιο παραγωγής, απενεργοποιήθηκαν δύο ατμοστρόβιλοι και υπήρξαν μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος στο ψευδοκράτος το βράδυ της Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου.

Ο γγ της συντεχνίας πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας της «κυβέρνησης» με την TPIC για απευθείας αγορά 200.000 τόνων ορυκτών καυσίμων, στα κατεχόμενα έφτασε στις 5 Ιανουαρίου φορτίο 12.000 τόνων. «Παρ’ ότι περάσαν 15 ημέρες από τότε, το δεύτερο φορτίο δεν κανονίστηκε».

Εάν τα καύσιμα φορτωθούν στο πλοίο την Δευτέρα, θα φτάσει στο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, είπε ο κ. Τουγτζού προσθέτοντας ότι η TPIC «δεν είναι η κατάλληλη εταιρεία για να κάνει αυτή τη δουλειά».

Χθες, συνέχισε, η «αρχή ηλεκτρισμού» ζήτησε κι αγόρασε ρεύμα από την Κυπριακή Δημοκρατία στην τιμή των 45 σεντ του δολαρίου την κιλοβατώρα ($0,45).

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουαρίου 2023 - 17:00

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Φεβρουαρίου
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία Κωνσταντίνος Χριστοφίδης
12:05
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία Χρίστος Χρίστου (Βίντεο)
12:00
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης (Βίντεο)
11:31
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Ευστρατίου (Βίντεο)
11:24
Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους δήλωσε ότι η υποψηφιότητα του ήρθε για να μείνει
11:19
Στο 11,7% το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις δέκα το πρωί (Βίντεο)
10:54
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης
10:43
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου (Βίντεο)
10:34
Η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα (Βίντεο)
10:15
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης (Βίντεο)
09:57
Πρόεδρος Αναστασιάδης: O κυπριακός λαός να μην μείνει αδιάφορος και να ασκήσει το δικαίωμα που του έδωσε το Σύνταγμα (Βίντεο)
09:47
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης (Βίντεο)
09:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand