Πανσυδικαλιστική στάση εργασίας. Στην δημοσιότητα οι λεπτομέρειες. Δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση

Τις λεπτομέρειες της πανσυδικαλιστικής τρίωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, για προάσπιση του θεσμού της ΑΤΑ, χωρίς να αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως των εξελίξεων.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ, ΠΟΑΣΟ, ΠΑΣΥΚΙ και ΕΣΚ, σημειώνεται πως η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 και καλούν «τα μέλη τους σε συνεχή εγρήγορση για περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως των εξελίξεων».

Η υφιστάμενη συμφωνία, η οποία έχει ήδη εκπνεύσει, για καταβολή της ΑΤΑ μόνο στο 50%, δεν θεωρείται ικανοποιητική, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και επαναλαμβάνουν την ομόφωνη θέση τους για πλήρη αποκατάστασή της και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της, όπως προνοείται στη Μεταβατική Συμφωνία του Ιουλίου του 2017.

Εκφράζουν παράλληλα, την κοινή θέση ότι επιβάλλεται η πλήρης καταβολή της ΑΤΑ και επέκτασή της για όλους και όλες, ενώ απορρίπτουν κάθε προσπάθεια κατάργησης ή αλλοίωσης της φιλοσοφίας της.

«Στο πλαίσιο αυτό, και εν’ όψει της κήρυξης αδιεξόδου στο διεξαγόμενο κοινωνικό διάλογο από το Υπουργείο Εργασίας,» αναφέρεται, «η πραγματοποίηση πανσυνδικαλιστικής τρίωρης κινητοποίησης στοχεύει στο να σταλεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι εργαζόμενοι της Κύπρου, ενωμένοι, αντιδρούν σε ενέργειες και πολιτικές που στοχεύουν σε περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας, αποδομούν το σύστημα εργασιακών σχέσεων και υποσκάπτουν ή θέτουν υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων θα γίνουν στα ακόλουθα σημεία:

Στη Λευκωσία η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο προαύλιο του Υπουργείου Οικονομικών  και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη Λεμεσό η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο Διοικητήριο.

Στη Λάρνακα η συγκέντρωση θα γίνει 13:00 στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Στο Παραλίμνι η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Πάφο η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Σημειώνεται ότι στις ουσιώδεις υπηρεσίες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού. Για τα Σώματα Ασφαλείας, θα συμμετέχουν όσοι / όσες βρίσκονται εκτός καθήκοντος και χωρίς να φέρουν στολή.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουαρίου 2023 - 11:21

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand