Με καθυστέρηση η έναρξη της συνάντησης Υπουργών-συντεχνιών ΑΗΚ λόγω αντιδράσεων για παρουσία πέμπτης συντεχνίας (Βίντεο)

Καθυστέρηση παρατηρήθηκε στην έναρξη της συνάντησης των Υπουργών Εργασίας, Ενέργειας και Οικονομικών με τις συντεχνίες της ΑΗΚ, στη Λευκωσία, για να συζητήσουν τα ζητήματα που αφορούν την Αρχή, καθώς οι εκπρόσωποι τεσσάρων από τις συντεχνίες αρνήθηκαν να μπουν στην αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία μια πέμπτης συντεχνίας, η οποία, όπως είπαν, διαφωνεί με τις τοποθετήσεις των υπολοίπων.

Η συνάντηση ξεκίνησε τελικά στις 11.15 πμ ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 10.30 πμ. 

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΣΥΒΑΗΚ, και ΣΕΠΑΗΚ οι οποίοι, όπως είπαν, εκπροσωπούν το 96% των εργαζομένων της ΑΗΚ, αρνήθηκαν να μπουν στην αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία εκπροσώπων της ΑΣΤΕΠΑΗΚ.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τους εκπροσώπους μόνο της ΑΣΤΕΠΑΗΚ, με τα μέλη των υπολοίπων συντεχνιών να παραμένουν έξω από την αίθουσα.

Πριν την έναρξη της συνάντησης, ο Υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος, μαζί με την Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΗΚ, Δέσποινα Παναγιώτου-Διονυσίου, εξήλθαν της αίθουσας για να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συντεχνιών, οι οποίοι είπαν ότι θα περιμένουν να μπουν στην αίθουσα όταν τελειώσει η συνάντηση με την ΑΣΤΕΠΑΗΚ.

Τελικά, η συνάντηση των Υπουργών με την ΑΣΤΕΠΑΗΚ διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και αφού αποχώρησαν, στην αίθουσα προσήλθαν τα μέλη των υπολοίπων συντεχνιών για ξεχωριστή συνάντηση με τους Υπουργούς.

Ο Κυριάκος Ταφούνας, Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, είπε στο ΚΥΠΕ, ότι, ενώ στη συνάντηση στις 13 του μηνός με τον κ. Κούσιο παρευρέθηκαν οι τέσσερις συντεχνίες «οι οποίες μαζί εδώ και δεκαετίες συνεργαζόμαστε για όλα τα προβλήματα στον Οργανισμό, κλήθηκε μια πέμπτη συντεχνία με το πρόσχημα ότι είναι εγγεγραμμένη στον έφορο, πρόσφατα, στη συνάντηση».

«Μια συντεχνία η οποία διαφώνησε με τις τοποθετήσεις των τεσσάρων, δεν συμμετείχε στα μέτρα και ήταν απεργοσπάστης, και κλήθηκαν στη σημερινή συνάντηση», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η θέση τους είναι, αν θέλουν οι Υπουργούν να δουν τη συντεχνία αυτή και να ακούσουν τις απόψεις της ξεχωριστά, «βεβαίως, αλλά μαζί, για τα σοβαρά αυτά θέματα τα οποία εγείραμε οι τέσσερις συντεχνίες δεν θα γίνει η συνάντηση».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουαρίου 2023 - 12:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand