Κυπριακό, οικονομία, διαφθορά και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της νέας τηλεμαχίας του ΡΙΚ

Κυπριακό, οικονομία, διαφθορά και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της νέας τηλεμαχίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Χρίστου Χρίστου. Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας, κλήθηκαν να τοποθετηθούν εφ' όλης της ύλης, από την τηλεόραση του Ρικ.

ΡΙΚ DEBATE2.jpg

Ο κύριος Νεοφύτου ανέφερε πως οι πρώτες ενέργειες στις οποίες θα προβεί εάν εκλεγεί στην Προεδρία, θα αφορούν την προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό και την στήριξη της οικογένειας. Υπογράμμισε ότι, από την στιγμή που δεν είναι εφικτό να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος στο Κυπριακό πριν από την διεξαγωγή των εκλογών στην Τουρκία, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, θα αξιοποιηθεί ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να προετοιμαστεί το έδαφος.

ΑΒΕΡΩΦ ΡΙΚ.jpg

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δησύ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην στήριξη της οικογένειας, τονίζοντας ότι 126 χιλιάδες νοικοκυριά θα λάβουν φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλες 52 χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα λάβουν οικονομική στήριξη.

Από πλευράς του, ο υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως πρώτιστο μέλημά του, θα είναι η επικοινωνία με Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι, ώστε να προωθηθεί στην πράξη η προσπάθεια για ανάληψη πρωτοβουλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Κυπριακό.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΡΙΚ.jpg

Επιπρόσθετα, σημείωσε πως θα προωθηθεί η σύσταση υφυπουργείου Μετανάστευσης, προκειμένου να συστεγαστούν όλες αρμόδιες υπηρεσίες και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είπε, επίσης, ότι θα ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας, μέσω αυξήσεων στους χαμηλοσυνταξιούχους και μείωσης των εισφορών στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, για άτομα με χαμηλό εισόδημα.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπογράμμισε πως από την πρώτη ημέρα εκλογής του, θα επικοινωνήσει με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και θα ζητήσει ανάληψη νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα ζητήσει την επέκταση της νεκρής ζώνης, ώστε να καλύψει και την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, όπως προβλέπεται στο ψήφισμα 7 - 89 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΚ.jpg

Είπε, επίσης, ότι θα λάβει αμέσως μέτρα για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, ενώ ανέφερε ότι θα τερματίσει τις εξετάσεις τετραμήνων και θα λάβει μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Τέλος, ο υποψήφιος του Ελάμ Χρίστος Χρίστου, ανέφερε πως προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Σημείωσε, παράλληλα, ότι θα λάβει μέτρα στήριξης της οικογένειας, των εργαζομένων και του αγροτικού κόσμου.

ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΙΚ.jpg

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κύριος Χρίστου σημείωσε πως πρώτη επιδίωξη είναι η επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην κατοχική δύναμη, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουαρίου 2023 - 09:40

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand