Τον τερματισμό συνεργασίας του Κ. Ευσταθίου με την ΕΔΕΚ, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής

Τον τερματισμό της συνεργασίας του βουλευτή Κωστή Ευσταθίου με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, στην Ολομέλεια του σώματος, ύστερα από ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο του κόμματος.

Προ ημερησίας διατάξεως, η Πρόεδρος της Βουλής, ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος την ενημέρωσε για τον τερματισμό της συνεργασίας του κόμματός του με τον βουλευτή Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος πλέον δεν αποτελεί μέλος της ΕΔΕΚ και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι δεν είναι ανεξάρτητος βουλευτής, αλλά διαγραμμένος από την ΕΔΕΚ και παραμένει ο σοσιαλιστής βουλευτής της Λευκωσίας.

«Δεν είναι δική μου επιλογή να είμαι ανεξάρτητος. Ανεξάρτητος σημαίνει ότι κάνεις επιλογή, φεύγεις από το κόμμα σου. Με διέγραψαν για τους λόγους που γνωρίζουν όλοι», είπε.

Απαντώντας ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι ο κ. Ευσταθίου έχει κληθεί κατ’ επανάληψη να πει τις απόψεις του και να ακούσει απόψεις στα συλλογικά όργανα του κόμματος, καθώς επίσης και σε δημόσιο διάλογο και αρνήθηκε. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, έχει εφαρμοστεί η πρόνοια του καταστατικού την οποία ο ίδιος ο κ. Ευσταθίου ουσιαστικά είχε στηρίξει στο παρελθόν, τόσο το 2013, όσο και το 2016 και το 2021.

«Δεν αποτελεί θέμα διαγραφής, αποτελεί αυτόματη απώλεια της ιδιότητας του μέλους, αφού έχει παραβιάσει συγκεκριμένες αποφάσεις του κόμματος και το καταστατικό», είπε.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023 - 17:30

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand