Θέματα αμυντικής συνεργασίας, συζητά ο ΥΠΑΜ με Ιταλό ομόλογό του στη Ρώμη (Βίντεο)

Θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και για την ασφάλεια της Μεσόγειου συζήτησε την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, στη Ρώμη με τον νέο Ιταλό ομόλογό του, Γκούιντο Κροσέττο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε δήλωσή του, από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας μετά από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας, ο κ. Πετρίδης είπε ότι συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την ασφάλεια της Μεσόγειου.

«Σε αυτό το πλαίσιο Κύπρος και Ιταλία μαζί με τις Γαλλία και Ελλάδα, έχουν εγκαθιδρύσει την τετραμερή πρωτοβουλία QUAD. Με τον Ιταλό ομόλογο μου συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης αυτής της πρωτοβουλίας», είπε ο κ. Πετρίδης. Πρόσθεσε ότι ανέδειξε την ανάγκη ώστε η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου χαρακτηριστεί ως περιοχή ειδικού ναυτικού ενδιαφέροντος της ΕΕ.

Ανέφερε επίσης ότι είχε «τη χαρά» να επισκεφθεί το Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Επιχείρησης IRINI. «Η  επιχείρηση επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης», είπε, σημειώνοντας ότι είναι «περήφανος» γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία στήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία και συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό της Εθνικής Φρουράς.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023 - 17:02

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand