Με στοιχεία απαντά στο CBS ο Κ. Πετρίδης. "Εντελώς διαφορετική η εικόνα από ότι παρουσιάστηκε"

Στο θέμα των κυρώσεων αναφέρθηκε εκτενώς και ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος απέδωσε σε παραπληροφόρηση τις φήμες που διοχετεύθηκαν σε μέσα ενημέρωσης διεθνώς για τη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με αφορμή συγκεκριμένες αναφορές στο πρόσφατο ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο κύριος Πετρίδης απέρριψε ισχυρισμούς ότι η Κύπρος είχε αντιταχθεί στις ευρωπαϊκές κυρώσεις ή ότι δεν τις έχει τηρήσει επαρκώς.

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία που ενισχύουν τη θέση της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε και τις αναφορές περί υπερβολικής έκθεσης του κυπριακού τραπεζικού τομέα στη Ρωσία. Τόνισε ότι, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Κύπρος δεν διατηρεί αποθέματα της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας. Πρόσθεσε ότι ούτε ο ισχυρισμός ορισμένων ότι ανοίγονται εύκολα τραπεζικοί λογαριασμοί στην Κύπρο, ευσταθεί.

Σχολιάζοντας επικρίσεις για διασυνδέσεις της Κύπρου με Ρώσους ολιγάρχες, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης είπε ότι η Λευκωσία εφαρμόζει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και την επιβολή των κυρώσεων, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε ζητήματα διαφάνειας.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023 - 16:19

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand