Χωρίς θετική κατάληξη η συνάντηση για τις οικονομικές διαφορές φαρμακοποιών με ΟΑΥ

Χωρίς θετική κατάληξη ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΟΑΥ με τον παγκύπριο φαρμακευτικό σύλλογο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο Υγείας, για τις αποζημιώσεις των φαρμακοποιών από το ΓεΣΥ, με την Πρόεδρο του συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ να δηλώνει ότι η μπάλα είναι τώρα στον ΟΑΥ.

Η  Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν να υπάρξει γραπτή δέσμευση ότι θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2023 η ζημιά του 2022 και ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Σημείωσε ότι η λήψη μέτρων δεν είναι αυτοσκοπός, ωστόσο τόνισε πως ο ΟΑΥ θα πρέπει να διαβεβαιώσει γραπτώς τους φαρμακοποιούς ότι στον προϋπολογισμό του 2023 οι ζημιές του 2022 θα καλυφθούν. Ανέφερε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο θα συνέλθουν τα όργανα του συλλόγου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Η κ. Ισσέγιεκ εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι ο προϋπολογισμός του 2022 ήταν 30 εκ ευρώ για 15 εκ συσκευασίες και ότι υπήρξε δέσμευση πως θα λαμβάνονταν διορθωτικά μέτρα για να μην υπάρξει υπέρβαση των 15 εκ συσκευασιών.

Ανέφερε ότι θα έπρεπε ο ΟΑΥ να είχε προβλέψει την αύξηση των συνταγογραφήσεων, ειδικότερα μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού λόγω πανδημίας και αύξησης των λοιμώξεων με την επιστροφή στην κανονικότητα, προσθέτοντας ότι δεν λήφθηκε κανένα μέτρο προς αποτροπή και ότι ο Οργανισμός δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αποζημιώσει το 2022 και παραπέμπει σε καλύτερους χειρισμούς για το 2023.

Η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου ανέφερε ότι η δική της πρόταση είναι να υπάρξει ξανά συνάντηση και διαβούλευση για κατάληξη σε λογική αποζημίωση για το 2023 και δέσμευση, από πλευράς ΟΑΥ, επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους φαρμακοποιούς.

Η κ. Ισσέγιεκ ανέφερε ότι υπήρξε πλήρης κατανόηση της κατάστασης από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος και ανταποκρίθηκε αμέσως για συνάντηση, ωστόσο το όλο θέμα αφορά τον ΟΑΥ.

Η μπάλα, είπε η κ. Ισσέγιεκ, είναι τώρα στον ΟΑΥ που πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι απώλειες του 2022 θα καλυφθούν στον προϋπολογισμό του 2023.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023 - 19:21

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Φεβρουαρίου
Προεδρικές εκλογές 2023- Μετά από διακοπή μιας ώρας, επανήρχισε στη μία η ψηφοφορία (Βίντεο)
13:38
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα (Βίντεο)
13:28
Καταγγελία για φωτογράφιση ψηφοδελτίου στην Δρύμου
12:54
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Λουκάς Σταύρου
12:45
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση - Πρόγνωση καιρού αναλυτικά Κυριακή 5/02/23
12:45
Υπήρξαν μικροζητήματα που λύθηκαν την ίδια στιγμή δήλωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας
12:37
Προεδρικές εκλογές 2023 - Αυξημένη προσέλευση στα εκλογικά κέντρα (Βίντεο)
12:22
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου (Βίντεο)
12:10
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία Κωνσταντίνος Χριστοφίδης (Βίντεο)
12:05
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία Χρίστος Χρίστου (Βίντεο)
12:01
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος (Βίντεο)
11:56
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης (Βίντεο)
11:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand