Έκκληση προέδρου Αναστασιάση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις για ΑΤΑ (Βίντεο)

Έκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων για το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε ότι απαιτείται υπεύθυνη στάση από όλους και διερωτήθηκε τι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η οποιαδήποτε αναταραχή σε αυτή τη μεταβατική περίοδο προς τις προεδρικές εκλογές. Πρόσθεσε ότι, εφόσον έχει διασφαλιστεί ότι η ΑΤΑ αποδίδεται στο 50% για το 2023 και οι συνδικαλιστές έχουν αποδεχθεί τη σταδιακή επάνοδο έως την πλήρη αποκατάστασή της, θα ήταν καλύτερα να μη χρειαστεί η παρούσα κυβέρνηση να δεσμεύσει την επόμενη με όποιες αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι είχαν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες από τον υπουργό Εργασίας για γεφύρωση των διαφορών εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει και με τρόπο που να ανατρέπει τα εργασιακά θέσμια. Επανέλαβε ότι είναι η παρούσα κυβέρνηση που επανέφερε την ΑΤΑ, η οποία είχε καταργηθεί από τους προηγούμενους κυβερνώντες.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023 - 14:44

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand