Δολοφονία Άλκη, ξέσπασε η μητέρα του : "Μισή πιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου; Πού είναι τώρα το δρεπάνι σου;"

Η συγκλονιστική αντίδραση της μητέρας του Άλκη Καμπανού όταν αντίκρισε τους κατηγορούμενους μέσα στο δικαστήριο.

Με εντάσεις μέσα αλλά και έξω από το δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία διακόπηκε για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα.

Η μητέρα του 19χρονου, όπως ήταν λογικό, βρισκόταν σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ειδικά όταν στην αίθουσα βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά της οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του γιου της. Η ίδια μάλιστα, σύμφωνα με το Thesstoday, ζήτησε από τους από αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός της αίθουσας να κάνουν στην άκρη για να τους αντικρίσει και να τους μιλήσει όπως και έκανε. Όταν τους είδε, ξέσπασε λέγοντας προς έναν εκ των κατηγορούμενων: "Μισή πιθαμή είσαι και χτυπούσες τον γιο μου;".

Λίγο αργότερα, όταν στη δικαστική αίθουσα εισήλθε ο 21χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό με δρεπάνι, η μητέρα του Άλκη του απηύθυνε τον λόγο και τον ρώτησε: "Πού είναι τώρα το δρεπάνι σου;".

Μάλιστα κατά την αποχώρηση των 12 κατηγορουμένων, άτομα που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο φώναζαν συνθήματα, ενώ για λίγη ώρα υπήρξε και ένταση. Να τονιστεί πως είχε συγκεντρωθεί μικρή μερίδα οπαδών του Άρη, ομάδας που υποστήριζε ο Άλκης Καμπανός και φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του 19χρονου. Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών εντός και εκτός των δικαστηρίων.

Μάλιστα κάποια άτομα προσπάθησαν να προσεγγίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, φωνάζοντας "κάτω το κεφάλι" και "Δολοφόνοι, ισόβια".

Νωρίτερα έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν γύρω στις 7.30 το πρωί, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και δύο ώρες αργότερα εισήλθαν, ο ένας μετά τον άλλον, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου. Σύντομες δηλώσεις έκαναν έξω από τα Δικαστήρια οι γονείς του 19χρονου Άλκη, που παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες. "Τα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια, για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή", είπε η μητέρα του και πρόσθεσε: "Η Δικαιοσύνη ξέρει". Ο πατέρας του, όταν ρωτήθηκε για την έναρξή της δίκης, είπε: "ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη".

Γιατί κατηγορούνται οι 12

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού.

Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: NEWS247.GR

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2023 - 13:23

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.