Σε θετική κατάληξη με τις συντεχνίες της ΑΗΚ προσβλέπει η Υπουργός Ενέργειας

Την ελπίδα ότι η συνάντηση μεταξύ της ίδιας και του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη με τις συντεχνίες της ΑΗΚ στην παρουσία και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκου Κούσιου, ο οποίος ενεργεί ως μεσολαβητής, θα οδηγήσει σε μια θετική κατάληξη εξέφρασε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 την Παρασκευή στο ΥΠΟΙΚ, με την κ. Πηλείδου να κάνει λόγο για κάποια θέματα πολιτικής, τα οποία δεν έχουν επεξηγηθεί σωστά στις συντεχνίες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των πεπραγμένων του Υπουργείου της, η κ. Πηλείδου είπε πως τη συνάντηση θα απασχολήσει σειρά θεμάτων, τα οποία διαχώρισε σε εργασιακά και θέματα πολιτικής.

Όσον αφορά τα εργασιακά, η κ. Πηλείδου είπε πως θα γίνει μια ανάλυση των θεμάτων και αναμένεται και η εμπλοκή και του Υπουργείου Εργασίας, ούτως ώστε να γνωματεύσει όσον αφορά αυτά τα θέματα.

«Και όπου προκύπτουν, να γίνει μια μελέτη και σωστή αξιολόγηση των ζητημάτων, ώστε εκεί που μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε για να μπορέσει και η Αρχή να προχωρήσει να εκσυγχρονιστεί, να στελεχωθεί με τα άτομα, τα οποία χρειάζεται και να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, που όπως αναφέραμε είναι αρκετές σε σχέση και με την ανάπτυξη του δικτύου και το άνοιγμα της ανταγωνιστικής αγοράς», είπε.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα πολιτικής, η κ. Πηλείδου επεσήμανε πως «έχουμε εντοπίσει και κάποια θέματα στα οποία πιθανόν να χρειάζεται να γίνει μια καλύτερη επικοινωνία, όπου έχουν γίνει ενέργειες οι οποίες πιθανόν να μην έχουν έρθει στην αντίληψη των συντεχνιών ή να μην έχουν επεξηγηθεί επαρκώς».

«Οπότε και εκεί θα γίνει μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τις συντεχνίες σωστά να απαντήσουμε σε ερωτήματα», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «κάποιες ανησυχίες έχω δει ότι δεν χρειάζονται να υπάρχουν διότι δεν ισχύουν κάποιες από τις ερμηνείες ή τυχόν ανησυχίες που έχουν οι συντεχνίες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια θετική κατάληξη».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουαρίου 2023 - 15:47

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand