Δίωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια (Βίντεο)

Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 8 και 30 το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αξιώνοντας την τήρηση των δεσμεύσεων του ΟΚΥπΥ, όσον αφορά τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό το οποίο προσελήφθη με συμβόλαια.

Δεν λύνει προβλήματα η απεργιακή κινητοποίηση

Η όποια απεργιακή κινητοποίηση δεν επιλύει τα προβλήματα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου. Μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου και με εργασιακή ειρήνη. Τόνισε ότι η σημερινή δίωρη στάση εργασίας επηρεάζει κυρίως τα εξωτερικά ιατρεία και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι υπομονετικοί. Σημείωσε επίσης ότι συλλογική σύμβαση δεν έχουν εργαζομενοι που έχουν προσληφθεί από τον ΟΚΥΠΥ με συμβόλαια. Διευκρίνησε ότι το πρόβλημα αφορά βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, ωρομίσθιους, νοσηλευτές, αλλά και γιατρούς. Ο κύριος Χαριλάου διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, ο ΟΚΥΠΥ θα καταθέσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις νέα πρόταση για συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων αλλά και του ίδιου του Οργανισμού. Παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος, η οποία όμως δεν ήταν σκόπιμη.

Πυρά απο ΠΑΣΥΚΙ

Αυτοί που διαχειρίζονται τον ΟΚΥΠΥ έχουν διαφορετική φιλοσοφία με εμάς δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.Μιλώντας στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δεν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων. Κατήγγειλε ότι έχουν φύγει 100 γιατροί μέσα σε ένα έτος και αυτό είπε επιφέρει ιδιαίτερη βλάβη στη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. (Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα.)

Χάθηκε η αξιοπιστία

Εχει χαθεί η αξιοπιστία του ΟΚΥΠΥ στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργατο-υπαλλήλων Κυβερνητικο-στρατιωτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών της ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου.  

Μιλώντας στιο τρίτο, υπέδειξε πως παρά το ότι το θέμα συζητείται για 11 μήνες, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας δεν έχει υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση.

Ο κύριος Κωνσταντίνου προειδοποίησε με κλιμάκωση των μέτρων στα δημόσια νοσηλευτήρια, σε περίπτωση που δεν υποβληθεί ικανοποιητική πρόταση από πλευράς ΟΚΥΠΥ.

Στο κενό η προσπάθεια

Προσπάθεια αναστολής των μέτρων κατέβαλε χθες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε συνάντηση με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του ΟΚΥπΥ.

Ο κύριος Χατζηπαντέλα άκουσε τις θέσεις των συνδικαλιστών, ενώ ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας δεσμεύτηκε να καταθέσει τη Δευτέρα νέα πρόταση, η οποία να αποτελέσει βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι θα έχει νέα συνάντηση με τους εμπλεκόμενους, μετά την αποστολή της νέας πρότασης από πλευράς ΟΚΥπΥ.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουαρίου 2023 - 10:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Φεβρουαρίου
Προεδρικές εκλογές 2023 - Αυξημένη προσέλευση στα εκλογικά κέντρα (Βίντεο)
12:22
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου (Βίντεο)
12:10
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία Κωνσταντίνος Χριστοφίδης (Βίντεο)
12:05
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία Χρίστος Χρίστου (Βίντεο)
12:01
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος (Βίντεο)
11:56
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης (Βίντεο)
11:31
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Ευστρατίου (Βίντεο)
11:24
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους
11:19
Στο 11,7% το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις δέκα το πρωί (Βίντεο)
10:54
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης
10:43
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου (Βίντεο)
10:34
Η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα (Βίντεο)
10:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand