Την Τρίτη η πρόταση Κούσιου για την ΑΤΑ. Παραμένει μεγάλη απόσταση στις θέσεις των μερών (Βίντεο)

Την αποφασιστικότητά τους να διασφαλίσουν το θεσμό της Άτα και της φιλοσοφίας τους επαναβεβαίωσαν οι οργανώσεις κατά την Πανσυνδικαλιστική σύσκεψη που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα.

Όπως ανακοινώθηκε οι οργανώσεις επικύρωσαν τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη σύσκεψη της πέμπτης Ιανουαρίου για ενωμένο και καθολικό αγώνα για πλήρη αποκατάσταση της Άτα.

Την ίδια ώρα αναμένουν ότι ο υπουργός Εργασίας θα αξιοποιήσει το χρονικό περιθώριο που καθόρισε ο ίδιος για θετική κατάληξη με βάση το γράμμα και το πνεύμα της μεταβατικής συμφωνίας του 2017.

Το μεσημέρι, ύστερα από συνάντηση με την ΣΕΚ, την ΠΕΟ, την ΔΕΟΚ, το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ, ο υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος ανακοίνωσε ότι υπήρξαν μετακινήσεις τόσο από τη συνδικαλιστική όσο και από την εργοδοτική πλευρά, στο θέμα της νέας συμφωνίας για καθορισμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας:

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι έτοιμες να αποδεχθούν σταδιακή επαναφορά της ΑΤΑ, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις αποδέχονται τη συμφωνία του 2017 για ετήσια απόδοση του πενήντα τοις εκατόν τοις ΑΤΑ και αναλαμβάνουν να την εφαρμόσουν.

Ο Κυριάκος Κούσιος πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση στις θέσεις των δύο πλευρών και ότι θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση, το απόγευμα της Τρίτης, αφού πραγματοποιήσει νέες επαφές και διαβουλευτεί με τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2023 - 18:39

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand