Την Τρίτη η πρόταση Κούσιου για την ΑΤΑ. Παραμένει μεγάλη απόσταση στις θέσεις των μερών (Βίντεο)

Την αποφασιστικότητά τους να διασφαλίσουν το θεσμό της Άτα και της φιλοσοφίας τους επαναβεβαίωσαν οι οργανώσεις κατά την Πανσυνδικαλιστική σύσκεψη που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα.

Όπως ανακοινώθηκε οι οργανώσεις επικύρωσαν τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη σύσκεψη της πέμπτης Ιανουαρίου για ενωμένο και καθολικό αγώνα για πλήρη αποκατάσταση της Άτα.

Την ίδια ώρα αναμένουν ότι ο υπουργός Εργασίας θα αξιοποιήσει το χρονικό περιθώριο που καθόρισε ο ίδιος για θετική κατάληξη με βάση το γράμμα και το πνεύμα της μεταβατικής συμφωνίας του 2017.

Το μεσημέρι, ύστερα από συνάντηση με την ΣΕΚ, την ΠΕΟ, την ΔΕΟΚ, το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ, ο υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος ανακοίνωσε ότι υπήρξαν μετακινήσεις τόσο από τη συνδικαλιστική όσο και από την εργοδοτική πλευρά, στο θέμα της νέας συμφωνίας για καθορισμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας:

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι έτοιμες να αποδεχθούν σταδιακή επαναφορά της ΑΤΑ, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις αποδέχονται τη συμφωνία του 2017 για ετήσια απόδοση του πενήντα τοις εκατόν τοις ΑΤΑ και αναλαμβάνουν να την εφαρμόσουν.

Ο Κυριάκος Κούσιος πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση στις θέσεις των δύο πλευρών και ότι θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση, το απόγευμα της Τρίτης, αφού πραγματοποιήσει νέες επαφές και διαβουλευτεί με τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2023 - 18:39

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.