Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αποφάσισαν από κοινού να καλέσουν τα μέλη τους στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, να πραγματοποιήσουν δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου του 2023, μεταξύ των ωρών 08:30 και 10:30.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις η στάση εργασίας πραγματοποιείται, με αφορμή τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού, για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι παρά τις προειδοποιήσεις με δυο τελευταίες επιστολές ημερομηνίας 2.12.2022 και 15.12.2022, ο ΟΚΥπΥ καθυστέρησε αδικαιολόγητα να καθορίσει σύσκεψη εντός Νοεμβρίου, για να προχωρήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό, που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

«Αυτές ήταν οι δεσμεύσεις του  ΟΚΥπΥ ενώπιον των συντεχνιών από τις 3 Νοεμβρίου του 2022. Στις εν λόγω επιστολές καλούσαμε τον Οργανισμό να ενεργήσει άμεσα για να προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις και ο Οργανισμός είχε προειδοποιηθεί για κωλυσιεργία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει δυσμενώς πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων», αναφέρουν.

Επίσης, σημειώνουν πως είχαν προειδοποιήσει ότι η μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε εργατική αναταραχή, με τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Δ.Κ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2023 - 15:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.