Τιμητικές διακρίσεις απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ιστορικά στελέχη του ΡΙΚ

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πραγματοποίησε χθες βράδυ, (Τρίτη,6 Σεπτεμβρίου2022) εκδήλωση απονομής τιμής σε προσωπικότητες, πρώην στελέχη του ΡΙΚ, τα οποία με το έργο και την προσφορά τους πρόσθεσαν αξία και χάρισαν κύρος στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και στην πατρίδα μας.

Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του ΡΙΚ, παρουσία πολλών επισήμων και κρατικών αξιωματούχων.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι ακόλουθοι:

  • ΜαρούλαΒιολάρη Ιακωβίδου – Πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος, συγγραφέας, Υπεύθυνη Σύνταξης στο Τμήμα Ειδήσεων
  • Κυριάκος Χαραλαμπίδης –Ποιητής, Τμηματάρχης Προγραμμάτων Ραδιοφώνου,
  • Γιώργος Κοτσώνης (μετά θάνατον) –Συνθέτης, Πρώτος ΛειτουργόςΠρογραμμάτων Ραδιοφώνου
  • ΔώροςΠαρτασίδης – Κινηματογραφιστής / Φωτογράφος
  • Γιώργος Χατζηγεωργίου – Κινηματογραφιστής / Φωτογράφος
  • Κώστας Σερέζης– Δημοσιογράφος

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση,συνιστά απτή επιβεβαίωση του σεβασμού και εκτίμησης της δουλειάς των τιμώμενων προσώπων και την ίδια στιγμή συνιστά ένδειξη της αναγνώρισης του υψηλού ρόλου, πολυσχιδούς έργου και της πολυσήμαντης προσφοράς του ΡΙΚ, στη σχεδόν επτά δεκαετιών αδιάλειπτη λειτουργία του.

Είναι στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, που το ΡΙΚ, αναγνωρίζεται διαχρονικά ως ο πλέον ισχυρός φορέας της καταγραφής, της προβολής και της διαφύλαξης των γεγονότων που σφράγισαν την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική πορεία της πατρίδας μας, αλλά και της κάλυψης των σημαντικών διεθνών εξελίξεων.

Το πλέον σημαντικό, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι ότι το ΡΙΚ πέτυχε να μετατραπεί σε δίαυλο επικοινωνίας, να καταστεί πρεσβευτής του πολιτισμού μας και συνδετικός κρίκος του απανταχού Ελληνισμού και της ομογένειας με την Κύπρο.

Στη μακρόχρονη διαδρομή του, συνέχισε, το ΡΙΚ ευτύχησε να πλαισιώνεται από ταλαντούχους και αφοσιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της δημοσιογραφίας. Ανθρώπους που το υπηρέτησαν με ζήλο και αποφασιστικότητα, χωρίς να λογαριάζουν κόστος, κόπους και δυσκολίες. Είναι προς αυτή την κατεύθυνση που κινήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση του ΡΙΚ καθιερώνοντας ένα θεσμό που θα επιβραβεύει και θα δίδει τιμή σε καταξιωμένες προσωπικότητες που συνέβαλαν στην οικοδόμηση του κύρους του Ιδρύματος, αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτή η δράση και ο βηματισμός που ακολούθησαν καταξιώνοντας το ΡΙΚ, αποτελούν οδηγό τον οποίο οφείλουν να ακολουθούν με τη σειρά τους και είμαι βέβαιος τον ακολουθούν, οι άνθρωποι που το στελεχώνουν σήμερα.

Είναι σε αυτά τα γερά θεμέλια που πρέπει να στηριχθούν, τόνισε, προκειμένου η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στον σημαίνοντα ρόλο και αποστολή της, μια καθορισμένη αποστολή, η οποία υπαγορεύει την παροχή αντικειμενικής και έγκυρης ενημέρωσης, πάντοτε. Τονίζοντας εμφαντικά: «Χωρίς τις όποιες παρεμβάσεις ή τους όποιους αποκλεισμούς και με πλήρη σεβασμό στην ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, αλλά και σε όλες τις απόψεις, θέσεις και καλόπιστες κριτικές».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΡΙΚ Μιχάλης Μιχαήλ ανέφερε ότι η εκδήλωση απέδωσε την οφειλόμενη τιμή σε ανθρώπους, οι οποίοι με τη δουλειά και το έργο τους πρόσφεραν στο ΡΙΚ και στην πατρίδα μας. Προσωπικότητες, σημείωσε, που ερεύνησαν, έγραψαν, συνέγραψαν και άφησαν έργο πολύτιμο, για τους επόμενους και για τη νέα γενιά των λειτουργών του χώρου τους.

Αναφερόμενος στο ρόλο και τη λειτουργία του ΡΙΚ, ο κύριος Μιχαήλ τόνισε ότι μπορεί και πρέπει να συνδράμει με το διανοητικό του κεφάλαιο στην απρόσκοπτη παροχή έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης και πληροφόρησης, στην ενεργή εμβάθυνση και διαμόρφωση του εκδημοκρατισμού της γνώσης, στην ενίσχυση του πολιτισμού και της κοινωνικής συνοχής. Και κατέληξε: «Αυτό έπραξαν οι άνθρωποι που τιμούμε απόψε και αυτό χαρακτηρίζει και θα πρέπει να χαρακτηρίζει το έργο των ανθρώπων του ΡΙΚ».

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το ΡΙΚ2, το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου και την ιστοσελίδα του ΡΙΚ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:20

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.